Poliţiştii au posibilitatea de a localiza cu exactitate poziţia unui telefon! Cel puţin asta reiese dintr-un comunicat remis presei de către IPJ BN care anunţă că a fost localizat un telefon care era declarat pierdut încă din luna octombrie a anului trecut. Cel care l-a găsit s-a ales cu dosar penal pentru că l-a păstrat.
"În 4 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale l-au identificat pe numitul B.I. în vârstă de 37 de ani din Bistriţa faţă de care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de însuşirea bunului găsit, constând în aceea că în 23.10.2013, pe trotuarul unei străzi din municipiul Bistriţa, a găsit un telefon mobil, aparţinând numitei L.M., pe care l-a păstrat pentru sine, aruncând cartela existentă, dispunând de acesta ca de propriul său bun", se arată într-un comunicat remis presei de către purtătorul de cuvânt al IPJ BN, sub.insp. Virginia Roşca.
Prejudiciul în valoare de 2.000 de lei a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, iar bărbatul de 37 de ani s-a ales cu un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de însuţire a bunului găsit.
Reamintim faptul că în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, tragedie în urma căreia două persoane şi-au pierdut viaţa, s-a iscat un scandal imens după ce echipele de intervenţie au fost acuzate că au bâjbâit şase ore fără să fie în stare să stabilească locaţia exactă a avionului prăbuşit.
Multe voci acuzau structurile care trebuiau să se ocupe de localizare şi căutare că nu au folosit toată tehnologia de care dispun pentru a găsi supravieţuitorii. Au fost unii care au susţinut că prin localizarea telefoanelor epava avionului şi implicit cele şapte persoane care se aflau aeronavă puteau fi găsite foarte repede.
La acea vreme, scuza pentru nelocalizarea telefoanelor a fost faptul că această metodă se poate folosi doar în cazul infractorilor periculoşi şi că este nevoie de acordul unui magistrat pentru efectuarea acestei practici.