Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015TELCIU: Modernizarea drumurilor forestiere va deschide circulația de la Runcu Salvei la Bichigiu şi Suplai !

05/02/2013 14:14:41 Iulia STUPINEAN  
Drumurile forestiere din comunele Telciu, Runcu Salvei și Zagra se reabilitează în această perioadă cu ajutorul finanțărilor europene! Investiția în valoare de 1,5 milioane de euro este realizată în proporție de 60%, urmând ca în scurt timp să aibă loc primele verificări în teren privind calitatea lucrărilor.

Pentru a putea atrage fonduri europene în baza Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, administrațiile locale din comunele Telciu, Zagra și Runcu Salvei din județul Bistrița - Năsăud și-au unit forțele și au constituit împreună Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Bichigel – Idieciu.

Cu ajutorul acestei Asociații, cele trei primării au reușit să obțină finanțare pentru un proiect depus pe APDRP (Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit), inclus pe Măsura 125 c - privind îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii agricole şi silvice, realizarea unor lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor.

Proiectul în valoare totală de 1,5 milioane de euro prevede reabilitarea drumurilor forestiere de pe teritoriul celor trei comune pe o lungime de aproximativ 12 km și implicit realizarea unei legături de circulație de la Runcu Slavei la Suplai și Bichigiu. Lucrările de modernizare au început în luna august a anului trecut, fiind executate de societatea Frasinul SRL Maieru.

“Recent a fost plătită prima tranșă către ADI Bichigel – Idieciu iar după ce se va topi zăpada se va trece la verificarea în teren a calității lucrărilor. Din câte știu, investiția a fost finalizată în proporție de peste 60%. Termenul de execuţie este de 15 luni de la semnarea contractului, deci în luna august a acestui an întreaga lucrare trebuie să fie gata. Menționez faptul că acest proiect are o mare importantă pentru toate cele trei comune implicate: Telciu, Zagra și Runcu Salvei”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Telciu, Sever Mureșan.

Odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor forestiere de pe teritoriul administrativ al celor trei comune, va putea ieși în evidență și una dintre atracțiile turistice ale zonei: Mănăstirea Suplai – Bichigiu din comuna Telciu, care poartă hramul „Sfânta Treime”.

Lăcașul de cult a fost distrus în 1716 în timpul campaniei antiortodoxe. În anul 2004 a ars într-un incendiu și a fost refăcut cu sprijinul locuitorilor zonei și a unor agenți economici.

6294 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro