Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  29 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015TELCIU: Elevii de la Liceul Tehnologic ar învăţa o meserie dar nu au ateliere dotate! Orice donație în utilaje e binevenită

12/11/2013 00:45:58 Andreea BOJOR  
Tot mai mulţi angajatori se plâng că tinerii nu sunt interesaţi să înveţe o meserie. Elevii de la Liceul Tehnologic din Telciu, unde sunt două domenii de bază: mecanica şi fabricarea produselor din lemn, ar vrea să înveţe meserie, însă atelierele de care dispune şcoala nu sunt dotate corespunzător, așa că se caută sponsori.

Liceul Tehnologic din Telciu a fost înfiinţat în anul 2000, având atunci denumirea de Grup Şcolar, iar de anul trecut a primit denumirea de Liceu Tehnologic, unitate şcolară la care învaţă în prezent peste 1.100 de elevi.

„Avem 218 elevi de liceu care învaţă la zi şi se pregătesc în specializările-calificările profesionale: tehnicieni mecatronişti, tehnicieni mecanici pentru întreţinere şi reparaţii şi tehnicieni în prelucrarea lemnului. Avem elevi din Telciu, Salva, Romuli, Coşbuc şi Bichigiu”, a declarat pentru Bistriţeanul.ro directorul Liceului Tehnologic Telciu, Vasile Puica.

Din păcate, atelierele şcolii nu sunt dotate cu utilajele, sculele, dispozitivele şi verificatoarele necesare pentru instruirea practică.

„Avem ateliere bine întreţinute, au încălzire şi sunt spaţioase dar, din păcate, utilajele şi SDV-urile (scule, dispozitive şi verificatoare) sunt puţine şi foarte vechi, cam toată aparatura cu care lucrăm este foarte veche”, mai spune directorul Vasile Puica.

Conducerea şcolii îşi doreşte foarte mult ca elevii care învaţă la Liceul Tehnologic Telciu să fie cât mai bine pregătiţi şi să ştie cât mai bine tot ceea de trebuie să facă în domeniile pe care şi le-au ales. Pentru asta ar avea nevoie de dotări tennologice noi, cu care elevii să poată să îşi desfăşoare stagiile de instruire practică (săptămânale şi comasate). De asemenea, bine-venite sunt şi ofertele din partea agenţilor economici dispuşi să îi primească pe elevi la practică în unităţile lor. Pentru anul şcolar 2013 - 2014 există semnate contracte de parteneriat cu agenţii economici.

„Dacă am primi donaţii sau orice sprijin, orice fel de utilaje, SDV-uri noi, ar fi extrem de bine-venite, ne-ar ajuta foarte mult atât pe noi ca şi unitate şcolară, cât şi pe elevi. Noi vrem să îi învăţăm pe elevi tot ceea ce trebui şi aparatele noi ne-ar fi de mare folos”, a mai precizat directorul Liceului Tehnologic Telciu.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro