Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  106 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Tasuleasa Social lupta pentru speciile valoroase din Parcul National Calimani

31/01/2012 14:33:37 Mariana NASAUDEAN  
Tasuleasa Social a lansat proiectul "Imbunatatirea starii de conservare a speciilor si habitatelor de importanta comunitara din Parcul National Calimani". Prin acest proiect se urmareste conservarea speciilor valoroase din perimetrul parcului.

Parcul National Calimani este cuprins pe raza a patru judete: Bistrita-Nasaud, Suceava, Harghita si Mures si are o suprafata de peste 24.000 de hectare. In el traiesc specii de plante si animale foarte valoroase, atat pe plan national cat si pe plan mondial.

In acest sens, Tasuleasa Social a lansat astazi, in cadrul unei conferinte de presa un proiect care isi doreste ca vietatile care traiesc in acest parc sa fie inventariate si mai apoi sa se gaseasca solutii pentru o mai buna protejare a lor. Proiectul a primit finantare europeana, are o valoare de 4.520.471 lei si se desfasoara pe o perioada de 24 de luni. O treime din fondurile obtinute vor fi folosite pentru o campanie extinsa de constientizare si informare a celor care traiesc in apropierea acestui parc.

Pentru conservarea biodiversitatii, in prima faza a proiectului va avea loc inventarierea si cartarea speciilor din parc.

“Multi nici nu stiu ca langa ei exista un parc national. Nu ne vom opri la editarea unor brosuri. Ce avem in parc este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem da mai departe copiilor. Prin acest proiect vrem sa aratam si la altii ca se poate. Si nu numai din acest punct de vedere. Din pacate ne laudam cu ceva ce avem, dar nu stim sa protejam”, a precizat in cadrul conferintei Alin Uhlman Useriu, directorul Tasuleasa Social.

Proiectul care isi propune conservarea speciilor valoroase din parc este realizat impreuna cu administratia Parcului National Calimani.

“Dupe ce se va incheia campania de inventariere ne dorim sa dezvoltam proiecte ca si in Muntii Rodnei. Avem o rezervatie cu protectie stricta in care avem pinus cembra, un relict glaciar. De asemenea, mai avem Lacul Iezer in preajma caruia se dezvolta habitate cu jneapan care trebuie protejat pentru ca jneapanul in zona alpina are un rol foarte important in combaterea eroziunii solului. Pe langa acestea mai sunt specii care trebuie identificate. Trebuie sa stim exact locul in care se afla si ce masuri de protectie trebuie luate pentru ca urmasii nostri sa aiba ce avem noi astazi”, a precizat in cadrul conferintei directorul Parcului National Calimani, Basarab Barladeanu.

Alin Uhlman a povestit ca a avut un parteneriat cu o scoala din Germania in care elevii au cautat particularitati despre Romania, iar informatiile gasite arata ca 50 la suta din populatia de ras din Europa exista in Romania si ca 25 la suta din aceasta populatie se afla pe o raza de 100 de kilometri in apropierea Parcului National Calimani.

“Nu stim daca este asa, dar este ceva intr-adevar frumos daca este adevarat. Probabil vom afla acum”, a mai precizat Alin Uhlman Useriu.

Proiectul este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) in cadrul Programului Operational Sectorial MEDIU, Axa prioritara 4 – Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii, Domeniul de interventie – Dezvoltarea infrastructurii si a planurilor de management pentru protejarea biodiversitatii si retelei Natura 2000.

Proiectul se va desfasura in intervalul 20 octombrie 2011 – 19 ianuarie 2014.

2199 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro