Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  33 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015TÂRLIȘUA: Dezvoltare pe toate fronturile!

29/10/2012 14:49:00 Iulia STUPINEAN  
Drumuri în asfaltare, rețea de apă și canalizare, o stație de epurare, un Centru pentru persoanele cu nevoi speciale în plină modernizare, precum și un Cămin Cultural dotat ca la carte! Vorbim de lucrări aflate în plină desfășurare în comuna Târlișua care prin viață cu ajutorul unui proiect pe fonduri europene.

Formată din satele Târlişua, Agrieş, Agrieşel, Borleasa, Cireaşi, Oarzina, Lunca Sătească, Molişet și Răcăteş, comuna Târlișua din județul Bistrița – Năsăud a devenit cunoscută prin inundațiile din 20 iunie 2006 care au lovit puternic localitățile componente și oamenii ei. De atunci însă au trecut ani buni iar momentul plin de groază se pierde treptat în istorie. Târlișua s-a schimbat iar în prezent este într-o continuă dezvoltare. Comuna are la acest moment circa 1.500 de gospodării cu aproximativ 3.900 de localnici.

În anul 2009, administrația locală din Târlișua a reușit să încheie un contract pe un proiect integrat pe Măsura 322 privind Planul Național de Dezvoltare Rurală. Proiectul în valoare de 2,5 milioane de euro adună într-un tot unitar mai multe obiective importante pentru comună: asfaltarea unui drum pe o lungime de 3,5 km pe tronsonul Târlișua - Șendroaia (investiție estimată la 1 milion de euro), aducțiunea de apă și canalizare pe o porțiune de 6 km ( o altă investiție de 1,2 milioane de euro), punerea în funcțiune a unei stații de epurare a apelor menajere, reabilitarea și modernizarea unei clădiri pentru persoanele cu nevoi speciale ( o lucrare în valoare de 200.000 de euro) dar și dotarea Căminului Cultural din comuna Târlișua cu mobilier adecvat și costume populare pentru artiștii locului ( o investiție de circa 30.000 de lei).

“Dacă și vremea va ține cu noi estimez că vom putea face recepția lucrărilor în primăvara anului viitor, prin aprilie – mai 2013. Odată cu finalizarea Centrului pentru persoanele cu nevoi speciale și a stației de epurare se vor crea și noi locuri de muncă în comună. Vom avea așadar 2 posturi libere la stația de epurare iar la Centrul pentru persoanele cu nevoi speciale vom face între 5 și 8 angajări, așa cum e prins în proiect”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Târlișua, Vlăduț Axente Purja.

Lucrările la toate aceste obiective din Târlișua, cuprinse în proiectul european integrat au debutat în primăvara acestui an. La ora actuală, ele sunt finalizate în proporție de 70%.

6965 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro