Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  11 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Sute de bolnavi au fost trimiși acasă: sistemul cu cardurile de sănătate nu funcționează nici în Bistrița-Năsăud!

05/05/2015 11:31:12 Raluca NECHITI  
Poți număra pe degetele de la o mână câți bolnavi au reușit ieri să primească rețete de la medici folosind cardurile de sănătate! Cei au reușit totuși să obțină rețeta s-au blocat la farmacii unde sistemul nu a funcționat aproape deloc! Astăzi situația e la fel!

Hoasul din sănătate continuă și la 24 de ore după ce sistemul cardurilor ar fi trebuit să intre în funcțiune! Ieri, sute de pacienți au fost trimiși acasă pentru că medicii de familie nu au putut folosi cardurile de sănătate. În această dimineață situația s-a rezolvat parțial însă oamenii au așteptat ore în șir pentru a primi rețetele. La această oră, sistemul este din nou blocat!

„Nu merge absolut nimic – activarea de carduri, validare, nimic! Totul e blocat!” - povestește un medic de familie pentru Bistrițeanul.ro. Acesta supune că ieri a reușit să elibereze doar două rețete chiar dacă cardurile folosite erau activate de zilele trecute. Asta după minim 40 de minute de chin pentru că, odată introduse în cititoare, cardurile au dat întruna erori.

Medicii de familie sunt obligați ca de la 1 mai să nu facă nici o operațiune fără card, nu pot elibera rețete și nici trimiteri către spital sau specialiști. Cardurile de sănătate sunt obligatorii pentru toți pacienții care au nevoie de servicii medicale în sistemul de stat.

Ieri dimineață, la doar câteva minute după ora 8.00 când în sistem au început să fie folosite cardurile, softurile cititoarelor s-au blocat. Azi dimineață istoria s-a repetat! Medicii au reușit să folosească sistemul câteva zeci de minute după care iar s-a blocat.

O parte din bolnavii cronici au fost reprogramaţi după ce au stat ore bune pe la ușile medicilor și au văzut și ei că sistemul nu funcționează. Pacienții care au venit cu boli acute au fost văzuți și mulți dintre ei au primit rețete simple. 

Telefoanele angajaților de la CAS, dar și a reprezentanților firmelor de IT care au montat sistemul sunt și ele blocate, toată lumea încercând să obțină ceva informații. Medicii de familie au reușit ieri să elibereze, în medie câte 2-3 rețete. Nici la farmacii situația nu a fost mai bună. „Am reușit să eliberez ieri două rețete folosind cardul de sănătate” - povestește o farmacistă angajată la unul dintre cele mai mari lanțuri de farmacii din țară.

„La mine nu a funcționat deloc sistemul. Am trimis bolnavii în altă parte. Am avut două cazuri urgente, în care am eliberat rețetele în varianta clasică, cardul nu a funcționat, dar le-am dar oamenilor medicamentele. Am luat numerele de telefon și când va porni sistemul o să văd ce este de făcut...” - ne-a povestit o altă farmacistă.

Medicii de familie spun că blocajul s-a creat și din cauza faptului că sistemul este prevăzut să efectueze numai 10.000 de înregistrări simultane.

„Am vorbit cu colegi din țară care folosesc și alte variante soft, dar toţi au avut aceleaşi probleme. S-a blocat serverul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și de aici au apărut problemele. Nu știu ce este de făcut. În ședința din această dimineață conducerea Casei de Asigurări de Sănătate ne-a cerut răbdare. Avem și răbdare, dar câtă?!” spune un alt medic de familie revoltat că sistemul nu funcționează și a avut parte și de discuții cu o parte din pacienți care nu sunt tocmai răbdători...

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro