Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  21 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Stăm prost cu cazarea turiștilor în tot județul! La Colibița și Figa e cod roșu!

15/08/2017 14:42:03 Claudia ANDRON  
Efectul proiectelor derulate în turism încep să se vadă! A crescut numărul turiștilor în tot județul, Bistrița-Năsăud este acum o destinație turistică atractivă, dar încă nu suntem pregătiți să-i primim pe toți cei care ar dori să ne viziteze! Bistrița, Colibița și Băile Figa nu fac față astăzi cererilor de cazare.

Bistrița-Năsăud este una dintre cele mai noi destinații turistice din România. După zeci de ani în care nu am prea contat pe harta turistică a țării, deși potențialul era enorm, proiectele mai mici sau mai mari din domeniul turismului derulate în ultimii ani încep să-și facă efectele.

Bistrița, Colibița și Băile Figa sunt cele mai căutate destinații turistice din județ, iar numărul turiștilor este în creștere de la un an la altul. Pentru perioadele de vârf rezervările în hoteluri, moteluri și pensiuni se fac deja cu câteva luni înainte, ba chiar cu un an înainte, cazul Colibiței și al Băilor Figa. Infrastructura de cazare este însă total insuficientă și nu acoperă nici pe departe cererea. 

În Bistrița sunt cele mai mari unități de cazare, hoteluri și moteluri, dar numărul camerelor și al locurilor de cazare disponibile în oraș este total insuficient. Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, este de părere că în următorii doi ani capacitatea de cazare a Bistriței ar trebui dublată. Pensiunile sunt și ele puține, iar orașul nu are niciun camping. În hotelurile, motelurile și pensiunile din Bistrița se pot caza 1.441 de persoane, conform informațiilor oficiale de la Ministerul Turismului. 

Zeci de mii de turiști vin în fiecare an la Beclean, la Băile Figa. Primăria Beclean a încurajat și a oferit facilități celor care au vrut să facă investiții în cabane (220 numără proiectul) care să fie închiriate turiștilor. Nu toate cele 220 de cabane au fost finalizate, dar acum capacitatea de cazare ajunge la peste 2.000 de locuri de cazare, 1.000 în zona băilor și alte 1.000 în afara lor - a declarat primarul Nicolae Moldovan pentru Bistrițeanul.ro. Deși capacitatea de cazare este mai mare ca a Bistriței, Băile Figa nu pot face față numărului total de cereri din sezon, iar rezervările se fac și aici cu multe luni înainte.

De departe, cea mai solicitată destinație turistică din județ este Colibița, cunoscută acum în toată țara ca marea de la munte. Aici rezervările se fac deja de pe un an pe altul, iar în aceste zile este practic imposibil să mai găsești câteva camere de cazare libere. Din păcate, sunt foarte puține unități de cazare clasificate aici și chiar și cu cele neautorizate, care se închiriază la mica înțelegere cu turiștii, numărul de locuri de cazare este total insuficient față de cerere. De altfel, de aici vin și cele mai multe nemulțumiri ale turiștilor. Puține locuri de cazare, puține locuri unde să se ia masa, o stațiune mai mult cu numele, decât cu infrastructura necesară. În fiecare zi, zeci de turiști pleacă din Colibița nemulțumiți că nu găsesc cazare și locuri unde să ia masa, iar dacă investițiile în turism nu vor apărea în scurt timp, cea mai nouă stațiune a județului și-ar putea pierde din farmec și căutarea de care se bucură astăzi.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro