Potrivit noului contract de munca, cei 196 de angajati din aparatul propriu al Primariei Bistrita ar trebui sa primeasca lunar cate 400 de lei pentru achizitionarea de medicamente si suplimente nutritive pentru a presta o munca de calitate. Decizia finala va fi luata insa de prefect, care trebuie sa dea avizul de legalitate al acestui proiect.
In cadrul sedintei de Consiliul Local din 22 aprilie, consilierii locali au aprobat contractul colectiv de munca al personalului din aparatul propriu al Primariei Bistrita, care a intrat in vigoare in data de 1 mai si va fi valabil timp de doi ani.
Majoritatea prevederilor au ramas aceleasi ca in fostul contract colectiv de munca. Un element de noutate il constituie insa introducerea unei compensatii lunare de 400 de lei, in plus fata de salariu, pentru servicii medicale, altele decat cele prevazute in actele normative speciale.
Mai exact, cei 196 de angajati ai Primariei Bistrita ar trebui sa foloseasca banii pentru achizitionarea de medicamente si suplimente nutritive in vederea presatarii unui serviciu public de calitate.
Chiar daca solutia gasita de edilul orasului pentru a rotunji veniturile subordonatilor sai nu a fost pe placul unora dintre consilierii locali, proiectul a fost pana la urma aprobat. Insa lucrurile nu se opresc aici.
Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Bistrita, Mihai Rusti, “proiectul de hotarare trebuie sa primeasca aviz de legalitate de la prefectul judetului. Primaria Bistrita are la dispozitie o luna pentru a trimite documentatia la Institutia Prefectului, iar prefectul poate sa o aprobe sau nu intr-un interval de sase luni”.
Ramane de vazut daca Cristian Florian va acorda aviz de legalitate proiectului de hotarare. “Mai intai trebuie sa-l studiez cu atentie, apoi voi lua o decizie”, a precizat prefectul.
Sporurile angajatilor Primariei Bistrita au starnit si in trecut controverse. Fostul prefect Ioan Szilagyi a dat de doua ori aviz negativ la tot atatea reinnori de contracte colective de munca ale angajatilor primariei (in care erau prevazute acordarea de sporuri), insa, in cele din urma, functionarii si-au castigat drepturile in instanta si si-au primit banii.