Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  38 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Speranța moare ultima! Mărișelu așteaptă și anul acesta banii necesari pentru continuarea unor lucrări de necesitate

29/05/2013 08:45:01 Iulia STUPINEAN  
Au început de ceva timp și au rămas în stand-by din lipsă de fonduri! Vorbim de lucrările de alimentare cu energie electrică a unor case din Domnești, amenajarea curții unei școli reabilitate, asfaltarea DC 15 și decolmatarea pârâului Măgura, din comuna Mărișelu, pentru care se așteaptă și în 2013 măcar o parte din banii promiși de la Guvern.

Anul 2013 a găsit satul Domnești din comuna Mărișelu cu o serie lucrări în stand-by a căror finalizare este absolut necesară pentru oamenii locului. Potrivit primarului Toma Someșan, pe lista de „urgențe” se află alimentarea cu energie electrică a unor grupuri de case din Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Mânzărie. Proiectul a fost făcut anul trecut, fiind realizate lucrările la doar 12 case din totalul de 54 de gospodării din această zonă. Pentru finalizarea investiției, administrația locală de la Mărișelu mai are nevoie de 227.000 de lei, bani pe care speră îi primească la următoarea rectificare bugetară din acest an.

O altă investiție care nu suferă amânare este decolmatarea pârâului Măgura, afluent al râului Șieu, care străbate partea de jos a satului Domnești. Cu mulți ani în urmă, aici au mai fost făcute unele lucrări prin programul PHARE, însă de atunci nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că, decolmatarea Văii Măgurii este mai mult decât stringentă, fiind necesară alocarea sumei de 1 milion de lei.

“Aici avem deja studiul de fezabilitate iar în momentul în care primim banii necesari, automat facem și proiectul. Eu am speranța că anul acesta vom fi luați în considerare, pentru că promisiuni avem”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Mărișelu, Toma Someșan.

Reabilitată în totalitate în anul 2011, școala generală de la Mărișelu este o altă lucrare cu “bai”, întrucât banii alocați prin programul Ministerului Educației Naționale (MEN) nu au mai ajuns și pentru partea exterioară. Astfel, dacă clădirea școlii este nou – nouță, curtea a rămas nemenajată, fiind necesară suma de 1 milion de lei pentru realizarea terenului de sport, amenajări și aranjarea spațiilor verzi.

“Am făcut și aici demersuri, cei de Inspectoraul Școlar Județean Bistrița – Năsăud ne știu situația, așa că nu rămâne decât să mai așteptăm. E mare păcat de investiția la școală iar curtea să rămână așa ca abandonată”, a mai precizat primarul Toma Someșan.

Și nu în ultimul rând, Drumul Comunal ( DC 15 ) Măgurele – Jeica este o altă investiție începută în urmă cu 3 ani. La acea vreme s-a asfaltat puțin peste 1 km din totalul de 6,2 km cât are acest tronson, care a rămas practic în …stand – by. Pentru finalizarea lucrărilor mai sunt necesari 7 milioane de lei, dar administrația locală se mulțumește și cu măcar 1,5 milioane de lei anul acesta.

„Despre toate aceste lucrări de la noi se știe foarte bine că sunt începute și neterminate, că reprezintă în primul rând o necesitate. Eu mai sper totuși că demersurile și solicitările noastre vor fi luate în calcul, că vor fie auzite iar până în toamnă să mai primim ceva bani cât să continuăm măcar o parte din ele”, a conchis primarul comunei Mărișelu, Toma Someșan.

Comuna Mărișelu din județul Bistrița-Năsăud cuprinde localitățile Mărișelu (reședință) Măgurele, Bârla, Sântioana, Domnești, Jeica și Nețeni, având o populație de peste 2.600 de locuitori.

4611 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro