Opt restaurante din municipiu participa la un concurs culinar organizat de municipalitate cu ocazia "Targului Medieval". Reprezentantii restaurantelor isi prezinta cele mai bune preparate, iar juriul, format din primarul Bistritei Teodor Ovidiu Cretu, un bucatar si un reprezentant al presei, va desemna castigatorii.
In acest moment, pe pietonalul Liviu Rebreanu are loc un concurs culinar. La aceasta competitie s-au inscris opt restaurante din municipiu, printre care si restaurantele Coroana de Aur, Hotel Metropolis sau Gomar Lux.
Una dintre conditiile impuse de organizatori a fost ca bucatarii restaurantelor sa prepare mancare cu specific ardeleneasc. Astfel, sarmale, fripturi, preparate la gratar bine rumenite, de toate au adus in fata juriului bucatarii restaurantelor inscrise in competitie.
Juriul este format din primarul Bistritei, Teodor Ovidiu Cretu, un maestru bucatar si o reprezentanta a presei locale.
Dupa ce reprezentantii restaurantelor isi vor prezenta masa cu bunatati, vor spune ce preparate au pregatit, care este reteta, iar dupa ce juriul va gusta din fiecare produs, va fi desemnat si castigatorul.
In continuare bistritenii sunt asteptati pe pietonalul Liviu Rebreanu pentru a cumpara produse de la mesterii populari care au instalate standuri sau pentru a urmari diferite manifestari desfasurate cu ocazia acestui targ.