Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  26 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Sorin Hognogi: 2013 este anul în care investițiile mari vor fi vizibile în comuna Spermezeu!

11/01/2013 10:02:50 Iulia STUPINEAN  
Cele mai importante investiții din comuna Spermezeu se vor vedea cu ochiul liber anul acesta! Vorbim de lucrările la infrastructura rutieră și cele care vor ajuta la promovarea turismului pe toată Valea Ilișua.

Anul 2012 a însemnat pentru administrația locală din Spermezeu, debutul unor obiective care vor schimba radical înfățișarea comunei! A fost, după cum susține primarul Sorin Hognogi, un an nici foarte bun, dar nici foarte greu.

“Cu siguranță, cele mai mari reușite din 2012 s-au consemnat prin semnarea a trei proiecte europene care împreună depășesc ca valoare 3 milioane de euro. Investițiile vor deveni însă vizibile doar din acest an. În rest, și în comuna noastră am avut anul trecut, lucrări obișnuite care țin de decență, cum ar fi continuarea modernizării Drumului Comunal 38 Dumbrăvița, pe care a fost turnat cel de-al doilea strat de asfalt”, spune Hognogi.

Cele trei proiecte importante amintite de primarul comunei, au primit acceptul pentru finanțare, cumulând împreună o sumă totală de 3.127.000 de euro. Primul proiect, accesat pe Măsura 313 - privind încurajarea activităților turistice a fost semnat în luna ianuarie a anului trecut și va aduce pe Valea Ilișua, singurul Centru de Informare Turistică din zonă, la care vor lucra trei angajați.

Clădirea de 94 de mp va fi dotată cu trei birouri, o terasă și mobilier adecvat, întreaga investiție fiind de 127.000 de euro. În luna iunie 2012, un alt proiect a primit ok - ul pentru finanțare, de această dată pe Măsura 322 –d, privind refacerea infrastructurii rutiere afectată de inundaţiile din anul 2010, repunerea în funcţiune a tronsoanelor de drumuri comunale, inclusiv a podurilor şi podeţelor care le deservesc.

Lucrările în valoare de 1,5 milioane de euro vor asigura modernizarea și asfaltarea Drumului Comunal 37 care face legătura între localitățile Spermezeu și Dobricel, pe o lungime de 6,8 km. Cel de-al treilea proiect semnat în luna iulie a anului trecut a fost accesat pe Submăsura 125 c – realizarea lucrărilor de refacere a infrastructurii de prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor.

Investiția, tot de 1,5 milioane de euro face referire la modernizarea Văii Hagi, a Pârâului Popoasei, a Văii Irideiului și Văii Păltinesei. Potrivit primarului Sorin Hognogi, investițiile de infrastructură rutieră ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului, chiar dacă contractele au ca termen de încheiere a lucrărilor, 36 de luni de semnarea lor.

“Eu zic că vom încheia acest an care abia a început, cu lucrări la toate cele trei proiecte mari, finalizate în proporție de cel puțin 70%. Și astfel se va vedea cum Spermezeul se transformă, se schimbă într-o comună modernă”, a conchis Sorin Hognogi.

6294 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro