Aproape 300 de profesori din şase şcoli bistriţene vor fi învăţaţi cum să intre pe internet şi să îşi facă profile pe site-ul www.equal.ro şi să discute între ei despre egalitatea de şanse şi de gen. Preşedinţii mai multor uniuni sindicale din ţară au fost prezenţi astăzi la Bistriţa pentru a-i îndruma pe profesorii bistriţeni.
Preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor Libere din Învăţământ Neamţ, Gabriel Ploscă, noua preşedintă a UJSLI Maramureş Ioana Petreuş, cea care l-a înlocuit în funcţie pe actualul ministru al Învăţământului Liviu Pop au fost prezenţi astăzi la Bistriţa pentru a lansa cea de-a doua fază a proiectului privind promovarea egalităţii de şanse şi de gen în unităţile de învăţământ din România.
La Bistriţa a fost lansată platforma informatică pe care se pot conecta persoanele implicate în program. „Este o platformă de comunicare pe tema egalităţii de şanse şi de gen la care să fie conectaţi atât partenerii noştri sociali din ţară cât şi partenerii internaţionali pentru a face mai uşor schimbul de bune practici în ceea ce priveşte această temă. Pentru ca această platformă să funcţioneze au fost constituite 32 de puncte de informare în şcolile din Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Neamţ şi Bucureşti. Aceste puncte presupun dotarea cu un echipament minim prin care colegii noştri se pot conecta pe această platformă, pot purta discuţii online, pot posta anumite materiale care apoi să fie văzute de toată lumea pe această temă”, a explicat Gabriel Ploscă.
În cadrul întâlnirii de astăzi de la Casa Sindicatelor liderii UJSLI i-au învăţat pe sindicaliştii prezenţi cum să folosească această platformă. „Încercăm să-i iniţiem pe colegii noştri cum se poate intra pe această platformă şi cum se poate utiliza acest site, www.equal.ro”, a declarat şi Ioana Petruş.
La această activitate participă reprezentanţi din şase grupuri ţintă din judeţul nostru, Lunca Ilvei, Şanţ, Nimigea, Tiha Bârgăului, Şcoala generală nr. 2 din Bistriţa şi liceul C.R. Vivu din Teaca. Peste 280 de persoane din judeţ vor beneficia de acest proiect care urmăreşte formarea competenţelor şi abilităţilor cadrelor didactice, pentru a contribui ulterior la dezvoltarea şi promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen în societatea românească.