Investiţii peste investiţii în Sigmir. Locuitorii din această localitate au mai bine de trei kilometri de trotuare, chiar dacă nu au drumurile asfaltate. Primarul Ovidiu Creţu spune s-a gândit în special la copiii care trebuie să meargă la şcoală pe vreme ploioasă, când uliţele sunt pline de murdărie.
"Modernizarea localităţilor componente poate fi ilustrat cel mai bine în localitatea Sigmir care în ultimii patru ani a beneficiat de investiţii importante. Am facut trotuare in Sigmir pe străzile laterale, unde nu este asfalt pentru că de-a lungul drumului judeţean circulaţia se mai pote face cât de cât. Si acolo trebuie sa ajungem în final la trotuare, dar in zona respectivă se poate circula. Am realizat 3,6 kilometri de trotuare şi pe strada bisericii, strada care a fost asfaltată in acest an", a precizat Ovidiu Creţu.
Deocamdată nu se stie când va fi asfaltat drumul în localitate, însă autorităţile locale se gandesc la acest lucru.
O altă investitie a municipalităţii vizează căminul cultural din localitatea Sigmir.
"A existat un camin foarte vechi. Am demolat tot si cu finantare de la bugetul local am construit acest camin. Nu este finalizat. De lucrari se ocupă firma Lariluc", a mai precizat acesta.
Deoarece sala caminului cultural din Sigmir este mare, aceasta ar putea fi folosita pe perioada reabilitării Centrului Cultural Municipal.
"Vom putea sa facem spectacole care nu le tinem pe pietonal in cort, in perioada cat Casa de Cultura este in reparatie", încheie Ovidiu Creţu.
Monumentul Eroilor din faţa bisericii din localitate este de asemenea în atenţia municipalităţii care işi doreşte ca în jurul acestuia să amenajeze bănci şi un spaţiu verde, după ce monumentul va fi reabilitat. Acesta a fost ridicat de către saşi şi este umbrit de un un mesteacăn Pendula.