Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  63 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Şi de bune din Spitalul Judeţean: un medic SMURD a luptat ore în şir pentru salvarea unei vieţi

29/01/2013 16:00:09 Raluca NECHITI  
Chiar dacă din Spitalul Judeţean vin mai mult veşti rele şi nemulţumiri, trebuie să recunoaştem şi încurajăm cazurile în care medicii luptă ore în şir pentru a salva o viaţă. Nu a fost să fie şi în cazul de faţă, dar lupta dusă de medicii SMURD şi efortul susţinut pentru a păstra în viaţă o copilă de nici trei ani, trebuie consemnat şi apreciat.

Nimeni nu contestă faptul că în Spitalul Judeţean există şi medici buni. Din păcate nu prea ies în faţă, refuzând de multe ori şi să dea un banal interviu tocmai pentru a nu atrage atenţia asupra lor. Sunt medici care tac şi fac şi care se bucură de aprecierea şi recomandarea pacienţilor.

Un caz care ne-a atras atenţia zilele trecute şi pe care am considerat necesar să-l menţionăm, într-un context în care se aud mai mult rele decât bune din Spitalul Judeţean, este cel al micuţei Daria Ianc, de nici 3 ani, pentru care echipajul Terapie Intensivă Mobilă SMURD a luptat până la epuizare.

Micuţa Daria a fost implicată într-un cumplit accident de circulaţie în Pasul Tihuţa în urma căruia trupul firav, de nici trei ani, a fost supus unui traumatism grav căruia, în final, nu i-a mai făcut faţă. Încercările disperate ale medicilor de a o salva au fost zadarnice însă trebuie apreciat efortul deosebit făcut de echipajul Terapie Intensivă Mobilă al Serviciului Medical de Urgenţă Resuscitare şi Descarcerare, format din medici, asistenţi şi paramedici.

Medicul de gardă, cel care a preluat pacienta de la locul accidentului, a fost doctorul Doru Archiudean, medic specialist în medicina de urgenţă din cadrul UPU – SMURD. Micuţa a fost găsită în stop cardio-respirator, a fost resuscitată şi stabilizată după care a fost transportată la Policlinică pentru efectuarea unei tomografii computerizate.

Fetiţa era în comă profundă şi după efectuarea tomografiei medicii au fost nevoiţi să reia manevrele de resuscitare. Cu toate eforturile făcute de echipajul medical care a ajuns apoi în secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean, rănile fetiţei au fost mult prea grave şi copilul a pierdut lupta cu viaţa în mâinile medicilor.

Resuscitarea şi lupta pentru viaţa fetiţei a durat ore în şir, timp în care fiecare minut a presupus eforturi intense din partea echipajului medical.

Aşadar, în Spitalul Judeţean sunt şi medici dedicaţi meseriei, care luptă pentru fiecare viaţă şi merită aprecierea şi recunoaşterea publică. Iar în contextul în care în această perioadă şi chiar în ultimii ani medicii din spitalul din Bistriţa nu se bucură de o reputaţie prea bună, aşteptăm şi experienţe pozitive din partea pacienţilor pe adresa redactia@bistriteanul.ro, astfel încât să arătăm că şi Bistriţa se poate mândri cu medici buni atunci când medicina se face cu pasiune şi umanitate.

O precizare necesară: acest articol nu înseamnă că nu vom mediatiza aspectele negative din spitalele din judeţ ori de câte ori ne sunt aduse la cunoştinţă. Am vrut doar să arătăm că sunt şi medici pe care îi apreciem iar acesta nu este singurul caz.

10551 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro