Administraţia Bazinală de Apă Someş – Tisa a alocat 160.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări de consolidare şi de mărire a siguranţei barajului de la Colibiţa. Reprezentanţii SGA BN susţin că nu există probleme şi că nimeni nu trebue să îşi facă griji în privinţa barajului.
„Nu există în prezent niciun fel de problemă. Nici în ultimii ani nu au fost probleme legate de siguranţă. Oamenii nu trebuie să plece urechea la gura târgului. Se fac lucrări, dar asta nu înseamnă că au apărut ceva nereguli”, au explicat reprezentanţii Sistemului de Gospodărire al Apelor Bistriţa-Năsăud.
Administraţia Bazinală de Apă Someş – Tisa a scos la licitaţie proiectul care vizează efectuarea lucrărilor de consolidare a barajului. Firma care va câştiga va trebui să facă şi o serie de studii care să arate care este gradul de siguranţă al barajului.
Barajul a fost construit între anii 1977 – 1991 şi el a creat lacul artificial de acumulare Colibiţa. Acesta are o suprafaţă de 270 de hectare, o lungime de 13 kilometri şi un volum de 65 de milioane de metri cubi.
Formarea lacului s-a făcut prin inundarea satului. Oamenii au fost despăgubiţi şi nevoiţi să se mute.