Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  47 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Serbările Bistriţei Medievale încep la Muzeul Judeţean cu o lansare de carte

26/06/2012 15:00:41 Ioana BRADEA  
Blazoane ale demnitarilor templieri datând din anii 1150 – 1250 sau blazoanele unor cavaleri din Banat şi Crişana vor putea fi admirate vineri seara, la Muzeul Judeţean: o lansare de carte, un concert de muzică medievală dar şi figurile cavalerilor templieri „made in Bistriţa” vor inaugura evenimentele Serbărilor Bistriţei Medievale.

Spectacolul Serbărilor Medievale începe vineri seara, la Muzeul Judeţean” a declarat pentru Bistriţeanul.ro Florin Săsărman, preşedintele Asociaţiei Bistriţa Medievală. „Va exista însă şi un moment care precede aceste spectacole: pe pietonalul Liviu Rebreanu, vineri la prânz vor fi prezentaţi meşteşugarii populari invitaţi din Turcia, Spania şi Irlanda de Nord” a mai spus Florin Săsărman.

Iubitorii de istorie medievală vor putea admira colecţia de arme medievale a muzeului şi strana veche de 500 de ani a Bisericii Evanghelice, restaurată la începutul acestui an cu 6000 de euro.

Cei care vor să-şi facă o idee despre cum arăta vechea cetate a burgului – au acum ocazia s-o facă: în Secţia de Istorie veche a muzeului se află şi o bijuterie de machetă a cetăţii în care sunt surprinse inclusiv figurile cavalerilor de demult.

Serbările Bistriţei Medievale încep la Muzeul Judeţean: vineri de la ora 18, autorul Florin Horvath îşi va lansa volumul „Îndreptar heraldic”, o carte îndelung aşteptată de pasionaţii acestui gen. Autorul şi-a propus, prin publicarea acestui volum, să umple golul de aproximativ 40 de ani existent în cadrul publicaţiilor de heraldică.

Publicul interesat de acest gen de literatură are parte şi de o surpriză: Florin Horvath inserează în capitolul X periplul parcurs începând cu analiza scutului Valahiei cu cele trei capete de negri, până la documentele ce conferă o nouă viziune asupra întemeierii Ţării Româneşti.

Şi pasionaţilor de muzică li s-a rezervat o surpriză: un miniconcert de muzică medievală cu menestrelii Bordo Sarkany din Ungaria şi momente de animaţie cu dansuri şi lupte medievale, susţinute de formaţiile NOSA şi Garda de Bistriţa. De la eveniment nu va lipsi Comanderia 16 Johannes Larmenius a Cavalerilor Templieri Bistriţa, anunţă organizatorii.

4887 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro