Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  50 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Serbările Bistriţei Medievale, ediţia a VI – a

18/06/2012 09:32:24  
A venit vremea sa ne reconstruim Cetatea! Acesta ar putea fi laitmotivul ediţiei a VI-a a Serbărilor Bistriţei medievale, care se vor desfăşura în perioada 29.06.- 01.07 în perimetrul Centrului Istoric al Bistriţei.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală şi Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” şi işi propune să redescopere şi să valorifice istoria medievală a Bistriţei, oraş-cetate reprezentativ pentru perioada medievala a Transilvaniei. Asemeni tuturor ediţiilor anterioare, subiectul central al festivalului va fi reconstituirea unui moment istoric din trecutul oraşului, tema aleasă pentru ediţia din acest an a festivalului fiind Colonizarea Nosnerland-ului de către saşi şi Marea invazie tătară de la 1241. Dramatismul acelei perioade va fi retrăit de bistriţeni printr-un scenariu istoric la care vor participa mai multe ordine cavalereşti din Transilvania. Punctul culminant al momentului istoric va fi reconstituirea unei replici a cetăţii medievale a Bistriţei, în chiar zilele festivalului.

Pe durata Serbărilor Bistriţei medievale 2012, pe Pietonal va fi amenajat Târgul medieval, la care au fost invitaţi meşteri populari şi artizani atent selectaţi de organizatori. Noutatea acestei ediţii a târgului o reprezintâ prezenţa unor meşteri tradiţionali din Turcia, Spania şi Irlanda de Nord, invitaţi de CCI BN în cadrul proiectului EU4Us.

Între ordinele de cavaleri şi formaţiile artistice invitate la Serbările Bistriţei medievale 2012 se numara Paladinii de Terra medies, Luptatorii Silfr Haukr (în traducere liberă din vikinga însemnând “Şoimul de argint”) din Oradea, Scutierii de Muhlbach, Garda de Bistriţa şi Cavalerul Hartmann, respectiv, Bordo Sarkany (Ungaria), Truverii, Patrik O’Mahoney, NOSA  şi alţii. “Menestrelii veacului XXI” vor fi în acest an trupa belgradeană Ortodox celts şi Hara, care vor concerta în încheierea zilelor de sâmbătă, respectiv duminică.

Serbările Bistriţei medievale 2012 se vor încheia cu un spectacol de animaţie cu foc, prezentat de trupa  Juggling Cluj.

Serbările Bistriţei medievale 2012 sunt organizate cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Bistriţa, Centrului Judeţean pentru Cultură şi Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, AJOFM B-N, Forumului German Bistriţa, Asociaţiei saşilor bistriţeni din străinătate şi al Asociaţiei Nosner Land Bistriţa. Sponsori principali: Record, Leoni şi M.I.S. Grup.

Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul http://www.bistritamedievala.ro.
    

                  Presed. Ex. Asociaţia Bistriţa Medievală: Florin Săsărman


 

7210 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro