Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  56 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Sensul giratoriu de un milion de euro a trecut de votul consilierilor locali

23/02/2017 18:37:38 Raluca NECHITI  
Timp de oră au dezbătut consilierii municipali problema sensului giratoriu de pe strada Tărpiului, investiție care se ridică la 1 milion de euro și care presupune pe lângă amenajarea sensului giratoriu și mutarea unor rețele subterane, lucrări extrem de costisitoare.

Suma uriașă pe care realizatorii studiului de fezabilitate al sensului giratoriu care ar urma să se amenajeze la intersecția străzii Tărpiului, cu drumul de centură, respectiv un milion de euro a ridicat serioase semne de întrebare consilierilor municipali care au solicitat numeroase explicații specialiștilor.

O parte din intervențiile acestora au fost pertinente și au cerut concret să li se explice de ce suma este atât de mare și de ce este atât de important să se amenajeze sensul respectiv, însă o altă parte mult mai extinsă a dezbaterilor a vizat aspecte totalmente pe lângă subiect - ca de exemplu propunerea unui nou traseu, stabilirea cu exactitate a investițiilor ce trebuie realizate acolo, amenajarea unei pasarele care ar putea ajunge aproape la aceeași suma cu cea stabilită deja etc.

Primarul Ovidiu Crețu a explicat că: „Dacă inițial firma Leoni avea 2500 de angajați și această structură era în regulă, o dată cu modificarea dinspre drumul cetății, creșterea spectaculoasă a firmei, undeva la 8000 de angajați, se creează probleme deosebite în zona aceea. Modificarea structurii rutiere se impune. Din păcate legislația pe care o avem nu ne avantajează atunci când discutăm cu administratorii sau propietarii de utilități și pentru a rezolva problemele de circulație din zona respectivă nu avem altă variantă decât să deviem noi utilitățile din zonă pentru că cei care le au în proprietate sunt mulțumiți așa cum sunt acum. Pot să vă spun că pentru amenajarea pe care au făcut-o cei de la Leoni, pentru că aveau niște cabluri acolo în zonă, au plătit sume colosale pentru deviere. Dacă vrem să reglementăm zona respectivă în mod corespunzător sigur că ar trebui să facem acest sens giratoriu. După această etapă aici urmează o altă etapă - de modernizare a străzii Tărpiului care pe ultima porțiune înseamnă încă o bandă în plus și din acest punct de vedere Leoni și-a arătat disponibilitatea să cedeze teren pentru a amenaja trei benzi de circulație. Noi am analizat și cu cei de la drumuri și această variantă este singura pe care am găsit-o rezonabilă din toate punctele de vedere și care să rezolve problemele zonei”.

În cele din urmă proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate a fost aprobat cu 14 voturi pentru” de consilierii municipali.
Noul sens giratoriu, estimat la 4,1 milioane de lei va fi realizat cu bani de la bugetul local și ar putea fi executat în nouă luni.

3163 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro