Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  86 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Selasig și Professional Broker te învață cum să alegi asigurarea și brokerul de care ai nevoie!

12/07/2015 15:05:50  
Așa cum deja sunteți obișnuiți, Professional Broker aduce doza de asigurări! Săptămâna aceasta vorbim despre asigurările facultative. AFLĂ despre ce e vorba:

Asigurarea, în forma cea mai simpla, clasică, dar și cel mai frecvent întâlnită în practică, constă în protecția financiară pentru pierderi cauzate de o gamă largă și variată de riscuri.

Asigurarea are la bază un acord de voință (contract) încheiat între asigurător și asigurat, prin care asigurătorul oferă asiguratului protecție pentru riscurile pe care și le-a asumat, obligându-se să acopere asiguratului contravaloarea daunelor (respectiv suma asigurată în cazul asigurărilor de viață) în caz de producere a acestor evenimente, în schimbul plății de către asigurat a unei sume de bani, numită "primă de asigurare".

Întrebarea care e de cele mai multe ori pe buzele noastre atunci când e vorba de asigurări este „DE CE?”. Rolul unei asigurări este de a ne proteja INTERESUL PATRIMONIAL adică noi ne apărăm un DREPT, da, un drept și anume un drept subiectiv care are un conținut economic, care poate fi cedat prin act juridic, transmis prin moștenire și exercitat prin reprezentare. Poate fi absolut ori relativ, real sau de creanță.

Cum facem acest lucru? Foarte simplu, acceptăm să avem o pierdere mică și sigură (prima de asigurare) astăzi, în schimbul unei garanții din partea asiguratorului că el va duce greutatea unei pierderi mari și nesigure în viitor.

Cine are nevoie de asigurare? În afară de cei pe care îi obligă unele contracte, cum ar fi cel de ipotecă, toți cei care deținem o proprietate sub orice formă, adică avem un interes patrimonial. Ca și exemplu putem să luăm o locuință.

Ce acoperă de obicei o poliță facultativă a unui imobil? Indiferent dacă deținem o locuință sau un spațiu în care își desfășoară activitatea o companie, suntem în principiu supuși următoarelor riscuri:

- incendiu și carbonizare totală sau parțială, topire, avarieri accidentale ale instalațiilor fixe care aparțin clădirii, pătare cu fum, degajare de gaze sau vapori în urma incendiului
- trăsnet, chiar dacă trăsnetul nu a fost urmat de incendiu
- explozie, chiar dacă explozia nu a fost urmată de incendiu
- căderea de corpuri, pilotate sau nu, pe clădiri sau alte construcții asigurate
- cheltuieli pentru prevenirea daunelor, pentru limitarea daunelor, pentru îndepărtarea daunelor
- cutremur
- riscuri atmosferice (furtună, grindină, inundație, avalanșă, greutatea stratului de zăpadă)
- boom sonic
- coleziune cu autovehicule
- riscuri civile
- vandalism
- terorism
- apa de conductă
- scurgeri din sprinkere
- alunecare de teren
- prăbușire de teren
- furt
- bunuri casabile
- onorarii profesionale

Așa cum vedeți sunt o mulțime de riscuri la care suntem expuși iar, dacă nu avem grijă să le cuprinem pe toate, la valoarea potrivită, conform legilor lui Murphy, probabil o să apara exact acel risc care e neacoperit de poliță.

De asemenea, pentru a funcționa, de multe ori în spatele unei polițe se află unele avize și autorizații mai ales în cazul persoanelor juridice.

Astfel, apare de la sine următoarea întrebare: Cum ne asiguram că ne asiguram corect? Aici intervine partea cu adevarat dificilă pentru client: în acest moment taberele se împart în mod clar, astfel, o relație directă cu asiguratorul, care deși specialist în asigurări își apară propriul interes iese din discuție. Ce șanse avem noi în fața lui? Soluția care ne rămâne e să angajam noi un specialist, care să nu reprezinte în nici un fel interesul asiguratorului și să negocieze în numele nostru acoperirile unei asigurări.

Sigur, să avem un asemenea angajat la dispoziție, atât ca și persoană cât și ca și firmă ar fi foarte confortabil… dar și foarte costisitor, mai ales dacă luam în considerare că asemenea contracte se fac aproximativ cu o cadență anuală și nu apar de obicei modificări spectaculoase și frecvente în derularea lor.

Noi cititorii, nu suntem specialiști în asigurări… așa că ne întrebăm cum putem recunoaște în primul rând o asemenea persoană, mai mult decât atât, chiar dacă e specialist, de unde știm că ne apară interesul nostru și nu pe al altcuiva? În acest sens, ca o necesitate de a acoperi o nișă din spațiul economic, au apărut brokerii, însa și acestia, pot oricând să fie înșelători, adică una e să te declari broker, și alta e să chiar să faci brokeraj.

Cum poți recunoaște un broker de o fraudă? Un broker adevărat cumpără pentru client, nu vinde pentru asigurator, sigur, activitatea aceasta înseamnă muncă istovitoare, ore de analiză și reflexie, sute de mailuri schimbate cu asiguratorii etc.

De aceea, un broker adevărat nu își va permite niciodată să muncească gratis, adică să facă o cotație și clientul să încheie altundeva asigurarea, motiv pentru care acesta va cere un Mandat Exclusiv de Reprezentare, acest mandat, explică obligațiile lui și ale dumneavoastră pe îndelete, specifică dacă e cazul fee-ul pe care îl cere și cel mai important lucru: ASUMĂ RĂSPUNDEREA PROFESIONALĂ A BROKERULUI – ce înseamnă asta? Că în situația în care brokerul va comunica în scris ca un anume risc e acoperit și polița nu funcționează la apariția lui, plătește brokerul, adică își asumă ceea ce declară.

Un alt element prin care puteți să recunoașteți un broker în fata fraudelor, este faptul că un broker o să vă informeze asupra tuturor condițiilor de asigurare prin întocmirea unor rapoarte de acoperire pentru toate societățile în cadrul cărora o să creeze o transparență asupra riscului plasat în asigurare cât și a celui neplasat.

De asemenea, el vă va informa asupra tuturor avizelor de care aveți nevoie pentru ca polița să funcționeze. Un broker adevărat nu își încetează activitatea odata cu încheierea poliței, el vă va anunța în legatură cu orice modificare legislativă care se aplică situației dumneavoastră sau cu orice modificare ar aparea în curtea asiguratorului, de la schimbare a acționariatului până la unele discuții în legătura cu rata daunei.

Aici ar mai fi multe de spus, dar pentru moment cred că sunt suficiente elemente pentru a face posibilă alegerea mai atentă a colaborarii în ceea ce privește încheierea unei polițe de asigurare.

Noi, prin intermediul departamentului corporate, reprezentat de Professional Broker în județul dumneavoastra prin domnul Marinel Muresan, încercăm de fiecare dată când un client ne identifică să ne ridicam la înălțimea unui broker adevărat.

Vă așteptăm să vă convingeți on-line la adresa office@selasig.ro, telefonic la 0263-210.160 sau îi puteți găsi pe strada str. Andrei Muresanu Nr. 3 Bl. 3 Ap. 3 (peste drum de Rapid SA), de luni până vineri între 8:00 – 18:00 iar sâmbăta între 9:00 – 13:00.
 

2437 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro