Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  16 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Șeful de la Inspecția în Construcții: Drumurile fără marcaje – pericol pentru șoferi!

26/10/2016 15:12:41 Raluca NECHITI  
Marcajele pe drumuri mai așteaptă! Reprezentanții de la drumurile naționale și județene, dar și poliția rutieră au fost criticați că nu există elementele de siguranță pe șosele, dar nimeni nu ia măsuri! Drumurile Naționale se scuză că... nu au avut vopsea!

De mai bine de trei săptămâni lucrările la Drumul Național 17 din pasul Tihuța și până la limita cu județul Cluj sunt gata, fiind efectuate o serie de tratamente bituminoase în urma cărora toate elementele de siguranță de pe drum au dispărut. Șeful de la Inspecția în Construcții, Constantin Hada, a criticat astăzi modul în care drumarii, dar și poliția acționează pentru siguranța participanților în trafic.

„Ne pregătim de iarnă, poate nu o să avem zăpadă, dar vreau să știu dacă au demarat procedurile privind marcajul care se aplică pe drumuri, atât pe cele naționale, cât și pe cele județene. Este inadmisibil să nu facem întreținerea la DN 17, terminat de acum 2 săptămâni de la Unirea până la ieșirea din județ și nu avem nicio linie! Nu sunt marcaje pe drumurile naționale! DN 17 C și 17 D, vor trece din nou prin iarnă fără marcaje. Sunt în lucru, dar se aplică acel marcaj galben. Este periculos, de la 17:00 și până dimineață la 8 este întuneric. E periculos să mergi pe drum, nu se vede nimic! Nu se poate! Am umblat mult și să știți că numai la noi în județ există problema asta. Nu știu care este ideea sau care este gândirea celor de la secția de drumuri județene Bistrița și chiar și de la Consiliul Județean din moment ce nu aplică aceste marcaje. Chiar și poliția rutieră nu știu cum de permite”, a spus Constantin Hada, șeful inspecției în construcții în ședința colegiului prefectural.

„Cunoaștem această situație, dar din păcate lucrările de marcaj se fac prin RDP-uri. Din păcate, a fost o problemă internă, nu a existat un contract care să acopere toată cantitatea de vopsea și lucrările efective, dar acum există un contract încheiat și sperăm că în cel mai scurt termen să intre pe aceste drumuri să se facă aceste marcaje. Noi am solicitat din septembrie, inițial mi s-a spus 2 octombrie maxim că se va prezenta firma, nu a fost așa, nu știu din ce motive. Acum există un alt contract și am solicitat marcaje pentru tronsoanele reabilitate și sperăm ca în termen cel mai scurt să se înceapă marcarea acestor drumuri” ,a spus inginerul șef al SDN Bistrița-Năsăud, Grigore Vlad.

„Aș fi curios să aflu ce înseamnă - termenul cel mai scurt”, a încercat să afle mai multe detalii prefectul județului Ovidiu Frenț, însă inspectorul șef de la SDN nu a putut da niciun fel de informații legate de data când ar putea începe aceste marcaje.

Probleme similare există și la nivel județean, reprezentanta CJ la ședința de astăzi la Colegiul Prefectural, Rodica Botiș, explicând șefilor de instituții că la nivelul județului problema este una mai serioasă și că iarna aceasta va trece fără a se efectua marcaje pe drumurile județene, excepție făcând cele care se află în reabilitare și care au fost deja marcate.

La nivelul Consiliului Județean, licitația pentru realizarea marcajelor a fost contestată și, din păcate, până la finalul iernii care se apropie aceste marcaje nu se vor putea realiza, decât după ce vremea se va încălzi, timp în care cel mai probabil CJ va reuși să finalizeze licitația și să găsească o firmă care să se ocupe de acum încolo, pe o perioadă de 4 ani, de realizarea marcajelor pe drumurile din județ.

7106 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro