Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  115 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Seceta a afectat producţia de miere din acest an

20/08/2012 09:43:22 Andreea BOJOR  
Seceta prelungită a transformat una dintre cele mai dulci afaceri într-una cu gust amar. Producţia de miere din acest an este foarte scăzută, apicultorii fiind dezamăgiţi de recolta obţinută deşi au trudit din greu tot anul.

Mulţi apicultori se plâng că în acest an recolta de miere va fi chiar şi de cinci ori mai mică decât anul trecut. Lipsa ploilor şi temperaturile ridicate sunt de vină pentru cantitatea mică de miere produsă de albine în acest an.

„La un stup, la o familie de albine, atunci când sunt flori şi este nectar se pot colecta chiar şi 40-50 de kilograme de miere. Când este un an secetos, ori dacă este ploios şi nu sunt flori este posibil ca apicultorul să fie nevoit să dea mâncare albinelor pentru a le ajuta să supravieţuiască”, a povestit pentru Bistriţeanul.ro apicultorul Valeriu B.

Apicultorii sunt supăraţi pentru că lipsa ploilor a făcut ca florile care au fost în acest an să aibă puţin nectar.

„Prima dată se recoltează mierea de rapiţă iar apoi cea de la florile de pe câmp, mierea polifloră. Apoi vine rândul salcâmului de la care se colectează o miere foarte gustoasă şi parfumată dar în acest an, cel puţin în zona noastră flori de salcâm nu au fost pentru că a plouat foarte mult şi a fost frig”, mai povesteşte apicultorul.

Apicultorii au avut noroc în acest an cu florile de pe câmp şi cu cele de la zmeură. Cu totate acestea, unii spun că nu au recoltat miere nici măcar cât să îşi scoată banii investiţi pentru întreţinerea stupilor.

„Mierea de brad spre exemplu, care este foarte apreciată pentru gustul său, în acest an nu va fi, tot din cauza secetei. Nici de stejar nu vom avea în acest an”, mai spune Valeriu B.

Apicultorii se pregătesc încă din timp pentru sezonul rece şi spun că vor fi nevoiţi să ajute albinele să supravieţuiască, astfel că vor trebui să le dea mâncare, un sirop făcut din zahăr.

„În mod normal într-un an o familie de albine consumă cam 100 de kilograme de miere doar pentru a se hrăni. Dacă este un an în care producţia de miere este slabă atunci albinele trebuie ajutate şi trebuie să le dăm mâncare”, mai povesteşte Valeriu B.

Mierea este un produs foarte aprciat mai ales că este naturală şi foarte sănătoasă. Un kilogram, în funcţie de sortiment variază între 15 şi 25 de lei. În Occident însă acest produs se vine mult mai bine, preţul unui kilogram de miere de calitate ajungând chiar şi la 20 de euro.

Mulţi dintre apicultori preferă să vândă mierea la export pentru că încasările sunt mult mai mari decât dacă ar vinde producţia în tară.

2295 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro