Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  47 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Se reconstruieşte cetatea Bistriţei!

27/06/2012 10:20:07  
Programul Serbărilor Bistriţei medievale 2012 inserează un amănunt inedit: reconstruirea Cetăţii medievale a Bistriţei! Este vorba de construcţia unei replici a cetăţii medievale, ca încununare a unui scenariu istoric ce va comprima primele veacuri de existenţă a saşilor în Nosnerland.

Mai întâi, în acest ţinut vor ajunge primii colonizatori (în program: sâmbătă, 30 iunie, ora 14.00.), care vor fi însoţiţi, cum era regula vremii, de un reprezentant al Casei Regale şi de un Întemeietor. Aceştia vor stabili locul în care se vor aşeza coloniştii şi regulile care vor guverna activitatea acestora în noua lor ţară.

Abia aşezati, saşii bistriţeni vor face foarte greu faţă unei invazii tătare, care îi va decima şi le va slăbi moralul (sâmbătă, ora 18.00, în program). Unii dintre ei vor fi luaţi robi de către tătari, însă între localnici vor exista şi oameni viteji, cum este un oarecare Johann, care îşi va salva soţia şi copilul din lanţurile năvălitorilor.

Dar, viaţa trebuie să meargă înainte şi cei rămaşi vor hotărî să îşi ridice o cetate, în care să poată locui şi care să le permită să se apere în faţa altor valuri de năvălitori.

Această cetate va fi o replică a Cetăţii Medievale a Bistriţei, cu cele 3 porţi de intrare şi cu turnurile breslelor aşezate aidoma formei de odinioară a cetăţii bistriţene, ridicată în a doua jumătate a secolului al XV-lea.

Concepută de Serviciul Monumente istorice din cadrul Primăriei Bistriţa, cetatea va fi construită din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 64 de ori mai mică faţă de cetatea medievală, cu o lungime de 15 metri şi o lăţime de 10 metri. Înălţimea cea mai mare, de 4 metri, o va avea Poarta Lemnelor, iar turnurile breslelor vor avea înălţimi cuprinse între 1,5 şi 2 metri.

Cetatea va fi ridicată în extremitatea de nord a Pietonalului din Centrul Istoric al Bistriţei şi va fi binecuvântată duminică, printr-un asediu. Construcţia ei va începe în cursul după-amiezii de joi, fiind realizată, sub formă de sponsorizare, în cadrul M.I.S. Grup.

Serbările Bistriţei Medievale 2012 sunt organizate de Primăria Municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” şi de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală.

Sponsori principali: Record, M.I.S. Grup şi LEONI.

Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul www.bistritamedievala.ro

4548 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro