Consiliul Judeţean pune la bătaie 1,7 milioane de lei, bani obţinuţi de la Guvern, pentru reabilitarea monumentului istoric aflat pe strada Dornei. După ce va fi modernizată clădirea va primi o nouă destinaţie - Centrul German, care va fi integrat în circuitul turistic.
Despre reabilitarea Casei Argintarului s-a vorbit încă din anul 2008, autorităţile judeţene de la vremea respectivă mizând pe faptul că vor reuşi să obţină finanţare europeană.
Proiectul de reabilitare a trecut pe lista de aşteptare a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului unde a stat până anul trecut în vară când executivul Consiliului Judeţean a făcut din nou presiuni pentru obţinerea finanţării.
În luna aprilie a acestui an a fost semnat, în prezenţa lui Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, contractul de finanţare pentru reabilitarea imobilului.
Executivul Consiliului Judeţean caută acum o firmă care să se ocupe de lucrările de renovare. Pentru acest lucru a fost pus la bătaie un buget de 1.718.703 lei. Cu aceşti bani ar trebui înlocuit acoperişului actual care este din ţiglă, ar trebui recondiţionat tavanul care este din lemn. De asemenea, ar trebui făcute reparaţii capitale la nivelul şarpantei şi tâmplăriei interioare. Toate ornamentele deteriorate vor fi îndepărate şi refăcute cu tencuieli noi.
Casa Argintarului datează de pe vremea Renaşterii, iar decoraţiunile de piatră de la intrarea în clădire au fost execute de un arhitect elveţian. De-a lungul timpului clădirea a suferit numeroase modificări. În 1758 casa a ars, în 1939 imobilul era să fie demolat, iar 11 ani mai târziu Casa Argintarului a intrat în proprietatea statului.