Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  65 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Scrisoare deschisă către locuitorii orașului Năsăud

07/10/2014 08:20:00  

 

SCRISOARE DESCHISĂ

CĂTRE,                                                                                                                                                                                               LOCUITORII ORAŞULUI NĂSĂUD ŞI AI CELOR DOUĂ CARTIERE: LUŞCA ŞI LIVIU REBREANU

DRAGI NĂSĂUDENI!

Iată că au trecut mai bine de doi ani de zile din acest mandat, în care prin votul dumneavoastră m-aţi învestit să ocup funcţia de primar al oraşul Năsăud. Am preluat această funcţie cu maximum de determinare şi cu dorinţa de a produce mutaţii care să dezvolte oraşul, care după cum ştim cu toţii, mai bine de un deceniu a stagnat într-o veritabilă carapace a plafonării.

Dacă la început, partenerii noştri liberali din Uniunea Social Liberală şi mă refer aici la consilierii locali, au fost de bună intenţie în acest sens, la scurt timp şi-au schimbat opţiunea cu mult înainte de destrămarea USL şi s-au coalizat cu actualii lor parteneri politici, cu care astăzi formează A.C.L., blocând în mod repetat unele proiecte ale primarului care vizau aşa cum am mai spus, investiţii care să dezvolte comunitatea. Elocvent, în acest sens, este proiectul privind „Realizarea unui parc complex de agrement în oraşul Năsăud” în zona denumită balta Liceului Silvic, pe o suprafaţă de aproximativ 3 ha de teren, proiect prin a cărui materializare, în afara scopului în sine de a oferi năsăudenilor de toate vârstele, posibilitatea de a se simţi bine în timpul lor liber, cu siguranţă ar fi adus bani la bugetul local. Precizez că această investiţie s-ar fi realizat cu bani europeni.

Reamintesc că, prin administrarea în regie proprie a pieţei agroalimentare şi stradale, sumele încasate la bugetul local, în anul 2013 au depăşit 3 miliarde şi jumătate de lei vechi, faţă de 680 milioane de lei vechi încasaţi la nivelul unui an, până în iunie 2012, dată până la care piaţa a fost administrată de o firmă privată. Şi exemplele ar putea continua.

În acelaşi context, am să trec în revistă proiectele care s-au materializat în cei doi ani de la preluarea mandatului, dar a căror punere în practică nu ar fi fost posibilă, în marea lor majoritate fără sprijin politic şi financiar venit de la nivel judeţean şi guvernamental:

1. Reabilitare, modernizare şi dotare Sediu Primărie Năsăud (10 miliarde de lei vechi au fost obţinuţi din fondul de rezervă guvernamentală al primului ministru, Victor Ponta – august 2012, diferenţa fiind alocată din bugetul local).

2. Reabilitare trotuare pe strada George Coşbuc (finanţare de la bugetul local).

3. Reabilitare, asfaltare strada George Coşbuc (finanţare din bani guvernamentali prin C.N.A.D.N.R. – 8 miliarde de lei vechi, octombrie 2012).

4. Reabilitare, modernizare Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud – în derulare (finanţare bani guvernamentali prin Compania Naţională de Investiţii, ulterior prin decizie guvernamentală s-a redus cota de cofinanţare a Primăriei Năsăud, de la 49,3 % la 10 %. Altfel spus Unitatea Administrativ Teritorială Năsăud va plăti cu aproximativ 8 miliarde lei vechi mai puţin.

5. Reabilitare, modernizare, dotare ambulatoriu Spitalul Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud (finanţare prin Programul Operaţional Regional – bani europeni şi cofinanţare de la bugetul local).

6. Investiţie – hală produse lactate – în Piaţa Agroalimentară (finanţare de la bugetul local).

7. Investiţie – parcare auto – în zona Platului Justiţiei (finanţare de la bugetul local).

8. Modernizare, asfaltare strada Emil Rebreanu (fosta stradă Coastei II, finanţare de la bugetul local).

9. Asfaltare strada Poderei (finanţare prin bani guvernamentali).

10. Reabilitare, modernizare Căminul Cultural din cartierul Liviu Rebreanu (finanţare de la bugetul local).

În derulare:

1. Modernizare străzi în cartierul Liviu Rebreanu (se demarează procedura de licitaţie).

2. Investiţie – Parc de joacă pentru copii în oraşul Năsăud (finanţare de la bugetul local). Menţionez faptul că, nu au existat resurse financiare la preluarea mandatului meu pentru nici una din investiţiile enumerate.

 

DRAGI CONCITADINI !

Am considerat că trebuie să vin în faţa dumneavoastră cu o corectă informare, şi îmi exprim speranţa că vom derula în cele ce urmează numeroase proiecte, care să situeze Năsăudul în categoria oraşelor de tip „mic urban” emancipate. Cu siguranţă, pentru a pune în practică proiectele de viitor, avem cu toţii nevoie de linişte, dar mai ales de sprijin politic şi financiar-guvernamental.

În acest context, vă adresez rugămintea de a participa într-un număr cât mai mare la scrutinul din 2 noiembrie şi 16 noiembrie pentru alegerea preşedintelui României şi să votaţi VICTOR PONTA.

Personal am multe, foarte multe argumente în acest sens:

- a sprijinit financiar Năsăudul în mod repetat (comparaţi cu guvernarea anterioară!);

- va fi un preşedinte echilibrat, care cu certitudine îşi va respecta rolul, corelat cu atribuţiile constituţionale;

- în plan extern va consolida poziţia României în Uniunea Europeană şi în NATO;

- având în vedere doctrina social-democrată în care este format, cu siguranţă va acorda atenţia cuvenită categoriilor sociale defavorizate, populaţiei paupere, conform principiului „şanse egale pentru toţi”, iar creşterea economică va genera implicit şi creşterea nivelului de trai;

- Victor Ponta este extrem de interesat de problematica tinerei generaţii. Tinerii de succes trebuie stimulaţi financiar să revină acasă şi să fie utili ţării care i-a pregătit; 

- nu în ultimul rând educaţia, sistemul de sănătate şi armata, revitalizarea industriei şi agriculturii, predominant cu finanţare europeană, dar şi independenţa energetică vor reprezenta priorităţi în viziunea preşedintelui Victor Ponta. Cu speranţa că mesajul meu va fi corect recepţionat de către majoritatea populaţiei, vă mulțumesc tuturor pentru sprijin și încredere!                                                                                                                                                             

Mircea Romocea,                                                                                                                                                                                             Primarul oraşului Năsăud

6306 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro