"Europa, casa noastra" este o campanie de informare si comunicare anuala privind prioritatile de comunicare ale Comisiei Europene in mediul educational.
Chelgate a initiat aceasta campanie in numele Reprezentantei Comisie Europene in Romania, scopul acestei campanii a fost de a informa cadrele didactice si elevii cu privire la: prioritatile de comunicare ale Comisiei Europene, proiectul de integrare europeana ( istoria, prezentul si viitorul acesteia), implicarea in activitati de voluntariat, informatii care ii privesc direct (posibilitatea de a studia si de a lucra in statele membre), schimburi intre tineri, participarea la internship-uri.
In campanie s-au inscris 1761 de scoli din tara, iar in urma evaluarii proiectelor au fost desemnate castigatoare 25 de unitati din invatamantul preuniversitar.
De la Scoala Generala Branistea, prof. coordonator Natasa Marian Rentea va merge doua zile la Bruxelles, Belgia, pentru a vizita Parlamentul si Consiliul Europei.
Activitatile care au fost evaluate in cadrul Campaniei ”Europa, casa noastra” s-au desfasurat in perioada martie-mai 2011 si au constat in : ”Gandeste eco” - activitate de voluntariat avand ca obiectiv plantarea de braduti, activitate desfasurata cu ocazia ”Zilei Pamantului”. Anul acesta fiind ”Anul European al Voluntariatului” scoala noastra a desfasurat un proiect umanitar ”Voluntar in Branistea”.
Campania Globala pentru Educatie intitulata ”Marea Povestire” desfasurata sub sloganul ”Este un drept! Fa-l un drept! Educatie pentru fete si femei” in cadrul careia am prezentat importanta accesului la educatie al femeilor si fetelor. Workshop-ul ”Europa si Uniunea Europeana” care s-a axat pe prezentarea temelor Uniunii Europene - casa celor 27 de state membre, drepturile si obligatiile cetatenilor europeni, Proiecte Comenius, Voluntariatul in UE, Biodiversitatea in Uniunea Europeana, urmat de un concurs pe aceste teme.
Au fost inclusi 25 de elevi de la scoala noastra, iar activitatile desfasurate le-au sporit increderea in sine, i-au facut mai responsabili, le-au stimulat spiritul de initiativa si le-au dat curajul de a arata si altora ce lucruri frumoase stiu ei sa faca. Ei sunt ai Europei cu toata fiinta lor si sunt mandri de faptele lor si de realizarile localitatii in care traiesc si invata.
Prof. Natasa Rentea