Durere maximă într-o lume casantă și opresivă, cu sânge, salivă și moarte – o lume la care nu prea îți vine să aderi, după părerea unora. „Dacă parcurgi acest volum până la capăt, te și îmbolnăvești” a afirmat ieri Vasile Găurean, unul dintre corespondenții fideli ai ziarului Răsunetul, prezentând volumul de versuri „Sare pe rană”.
Într-o atmosferă caldă și prietenoasă, ieri, în jurul prânzului, Melania Cuc și-a lansat volumul de versuri intitulat „Sare pe rană”, volum despre care au vorbit, pe rând, Menuț Maximinian, Elena M Cîmpan, Victoria Fătu Nalațiu și alți prieteni ai autoarei care și-au dat întâlnire în redacția cotidianului Răsunetul care a celebrat un sfert de veac de existență pe piața media bistrițeană.
Vasile Găurean, unul dintre colaboratorii ziarului, a remarcat faptul că autoarea se află la cartea cu numărul 32: „E greu să le și numeri, d-apoi să le scrii...! Să publici 32 de cărți înseamnă că ești un copil harnic” a precizat Vasile Găurean, arătându-se totuși surprins de violența mesajului din carte.
„Scuzați-mi franchețea, dar dacă parcurgi volumul până la capăt te îmbolnăvești... Este o lume casantă și opresivă, este durere maximă, sânge, salivă, tristețe și moarte... Este o lume la care eu nu ader și nu înțeleg de unde atâta suferință și durere la dumneavoastră, care sunteți o fire solară și optimistă... Mi-a plăcut efortul dumneavoastră literar, dar mă așteptam la altceva... Blaise Pascal spunea la un moment dat că celor care vor să vadă, Dumnezeu le dă din belșug lumină - iar celor care nu vor să vadă, le dă întuneric...” a mărturisit Vasile Găurean.
„Da, dar fără întuneric nu putem vedea lumina” a replicat Melania Cuc, convinsă că un scriitor trebuie să fie mărturisitorul timpului său și să scrie ceea ce vede, nu ceea ce îi place. „Eu scriu așa cum este viața” a mai spus autoarea adăugând că volumul „Sare pe rană” nu reprezintă masochismul de dragul masochismului - ci și o încercare de vindecare și de catharsis...
Iubitorii creațiilor Melaniei Cuc pot achiziționa cel mai recent volum al său de la Librăriile Aletheia din Bistrița, acesta fiind tipărit de Editura Karuna.