Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  44 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



„Sacul cu bani” din dosarul lui Ioan Oltean a dispărut!

02/08/2016 14:01:48 Raluca NECHITI  
Asta titrează presa centrală în buletinele de știri de astăzi, după ce la jurnaliști a ajuns rechizitoriul întocmit de procurori prin care Ioan Oltean este trimis în judecată. Cea mai gravă acuzație, pentru care s-a cerut și arestarea deputatului, a dispărut din actele procurorilor!

Pe 29 iulie, deputatul Ioan Oltean a fost trimis de procurorii DNA în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fiind vorba despre terenul de la Pitești cumpărat pe 27 noiembrie 2009 de Rotaru Mihai cu 750.000 euro. El a primit în 2010 suma de 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire de ANRP, iar terenul în cauză ar fi fost supraevaluat cu suma de 98.780.835 lei (de 10 ori față de prețul real).

Membrii comisiei (n.n. de acordare a despăbubirilor) au fost sprijiniți în demersul lor infracțional și de inculpatul Oltean Ioan, care avea relații cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai și cu președinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuța. Acest lucru s-a realizat prin inducerea față de membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a convingerii că aceștia ar putea să își piardă această funcție, fiind de notorietate faptul că erau numiți politic”, susțin procurorii DNA în rechizitorul pe care l-au întocmit pentru trimiterea în judecată a deputatului de Bistrița-Năsăud.

Procurorii DNA nu au putut dovedi acuzele inițiale, de luare de mită, deputatul Ioan Oltean fiind la un pas de arestare după ce procurorii au cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție reținerea pentru 30 de zile, motivând că din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Oltean Ioan, care avea relaţii cointeresate cu inculpatul Rotaru Mihai și cu președinta A.N.R.P., și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea şi aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului Rotaru Mihai. În schimb inculpatul Rotaru Mihai i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii".

La acea vreme s-a anunțat că în urma denunțului preotului din localitate (ar fi vorba de biserica din Chitila) Ioan Oltean ar fi primit de la șoferul lui Rotaru banii, într-un sac negru.

Încă de la început, Ioan Oltean a susținut că acuzele nu sunt adevărate, că el nu a primit banii cu pricina și că nu a fost niciodată la Chitila. În plus, la dosar nu ar exista alte probe decât declarația preotului (detalii puteți citi AICI). Și, se pare că a avut dreptate... 

Procurorii nu au putut demonstra contrariul și nu au adus probe că acuzațiile inițiale sunt reale. Din acest motiv, după șase luni de anchetă, Ioan Oltean a fost trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influenţă.

 

3797 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro