Astăzi a avut loc lansarea proiectului „Re-activ pe piaţa muncii! Integrarea profesională a categoriilor defavorizate pe piaţa muncii”, ce se adresează persoanelor inactive care îşi doresc să-şi găsească un job.
„RE - activ PE PIAŢA muncii! Integrarea profesională a categoriilor defavorizate pe piaţa muncii” este un proiect cofinanţat din Fondul social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU), Axa prioritară 5 - Promovarea măsurilor active de ocupare.
Obiectivul proiectului este creşterea potenţialului de integrare pe piaţa muncii a persoanelor inactive din Regiunea Vest şi Nord – Vest , prin măsuri active de incluziune pe piaţa muncii şi îmbunătăţire a competenţelor acestora. Concret, cei care îşi doresc un loc de muncă vor fi învăţaţi cum să-şi facă un CV competitiv şi cum să se prezinte la interviuriurile de angajare. Totodată, cei care au o calificare într-un domeniu unde se găsesc foarte greu locuri de muncă, sunt îndemnaţi să urmeze cursuri de recalificare, pentru a se reintegra pe piaţa muncii. Cursurile de formare profesională disponibile în cadrul acestui proiect sunt: lucrător în hoteluri, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în confecţii textile, agent de pază şi securitate, lucrător în morărit şi panificaţie şi presator mase plastice.
Proiectul vizează îmbunătăţirea şanselor de integrare pe piaţa muncii, corespunzător aspiraţiilor profesionale pentru 750 de persoane din categoriile: persoane inactive, tineri şomeri, şomeri de lungă durată, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Activităţile proiectului se desfăşoară în judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Bistriţa-Năsăud şi constau în activităţi de informare, consiliere profesională, mediere şi formare profesională. Proiectul urmăreşte creşterea gradului de adaptabilitate şi competitivitate al grupului ţintă.
Nu în ultimul rând se vor recruta beneficiari pentru consiliere în vederea demarării unei activităţi independente în vederea iniţierii unei afaceri.
Cei care doresc să obţină mai multe informaţii, cum se pot înscrie în program, ce condiţii trebuie să îndeplinească, pot contacta Asociaţia Sprijin Social şi Profesional Nord-Vest, la numărul de telefon 0728-004,140 sau la sediul situat în Bistriţa, strada Ion Slavici nr. 12.