Deşi a obținut trei distincții internaționale în acest an și multe alte premii naționale Alexandru Grecu, elev la Liceul de Muzică Tudor Jarda, nu pare să fie în grațiile conducerii. Tatăl său a depus la direcțiune un dosar complex pentru ca Alexandru să fie nominalizat la Premiile Municipiului Bistrița. Dar dosarul n-a mai ajuns la destinaţie.
Deși unii directori de școli apreciază fiecare performanță a elevilor și reușesc s-o facă tuturor cunoscută, la Liceul de Muzică lucrurile stau taman pe dos. Performanțele copiilor deosebiți sunt ascunse sub preș sau ignorate total de conducerea școlii.
„Am depus dosarul personal la domnul director Claudiu Șular, încă din noiembrie, cu mențiunea că e mai bine să fie trimis din partea liceului și nu de mine personal, pentru că este și imaginea liceului în joc. Domnul Șular a fost de acord. Dosarul cuprindea toate copiile color de la toate participările la concursuri ale lui Alexandru, din acest an. Domnul Șular mi-a spus ca vor fi două propuneri din partea liceului – una la vioară, Dănut Bungărdean și Alexandru Grecu, la chitara clasică, la secțiunea Învățământ...” a povestit pentru Bistrițeanul.ro Cornel Grecu, tatăl băiatului – care a așteptat apoi nerăbdător nominalizările. Însă printre cei mai buni elevi bistrițeni nominalizați - nici urmă de Alexandru Grecu.
Și profesorul lui Alexandru, Valentin Pop a recunoscut că elevul său merită din plin o asemenea recunoaștere – însă conducerea liceului a fost de altă părere și nu s-a mai obosit să transmită dosarul nici la Inspectoratul Școlar Județean, nici la Primărie, după cum a confirmat și Mihai Ruști, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița.
Camelia Tabără, inspectorul școlar general, a precizat pentru Bistrițeanul.ro că dacă a câștigat premii la concursuri internaționale ale unor organizații private, fără legătură cu Ministerul Educației, Alexandru Grecu nu s-ar fi putut încadra la Secțiunea Învățământ a premiilor Municipiului Bistrița. „La secțiunea Învățământ pot fi premiați doar elevii care au obținut rezultate meritorii la concursurile organizate sub egida Ministerului Educației. Dar Alexandru Grecu s-ar fi putut încadra la secțiunea Diverse sau la Cultură. Eu personal, în numele meu, l-am propus pe profesorul lui Rareș Buhai – Constantin Gălățanu, la secțiunea Diverse, tocmai pentru că știam că nu se poate încadra în altă parte...” a explicat Camelia Tabără pentru Bistrițeanul.ro, adăugând că Premiile Municipiului Bistrița se acordă de 12 ani și toți profesorii și directorii școlilor cunosc aceste detalii ale regulamentului.
Claudiu Șular, directorul Liceului de muzică „Tudor Jarda”, a recunoscut că face nominalizări la Premiile Municipiului Bistrița, de vreo cinci ani, pentru Liceul de Muzică „Tudor Jarda” și că și-a dat seama că Alexandru Grec nu s-ar fi încadrat la secțiunea Învățământ, motiv pentru care nici nu a mai depus dosarul la Inspectoratul Școlar.
„Abia în timp ce urmăream decernarea Premiilor Municipiului Bistrița, abia atunci mi-am dat seama că Alexandru Grec s-ar fi putut încadra la Secțiunea Cultură... Dar din păcate era cam târziu...” a admis Claudiu Șular.
„Este o nedreptate față de Alex... Nu știu ce este în sufletul lui, nu vrea să vorbească. A avut un an foarte greu, cu multe deplasări și costuri pe măsură, a obținut medalia de argint în Italia, apoi locul 2 la Olimpiada de la Baia Mare, după numai 2 săptămâni la Belgrad a câștigat locul 2 din 22 de participanți.... La festivalul internațional de la Odorheiul Secuiesc a primit locul 2 participând cu cei până la 15 ani, deși el are doar 11. În august, la Cluj, la festivalul internațional a primit iar locul 2 iar ultima oară, la Budapesta – locul 3...” a mai povestit tatăl băiatului.
Alexandru Grec știa de depunerea dosarului iar faptul că nu a fost admis pe podium între cei mai buni elevi bistrițeni i-a dat de gândit și l-a mâhnit profund...
A fost mereu invitat să susțină concerte în diferite manifestări culturale organizate în oraș, a primit aprecieri personal de la toți președinții de juriu din afara țării, dar conducerea Liceului de Muzică probabil că așteaptă și mai mult...