Toată lumea ştie că băieţii buni, de obicei, pierd, că lupta a fost aranjată sau că săracii devin si mai săraci, corabia se scufundă, iar căpitanul minte de îngheaţă apele. Şi chiar dacă "a singer must die for the lie in his voice", despărţirile ne iau şi acum pe nepregătite. S-a stins unul dintre cei influenţi artişti ai lumii...
Cu mare durere vă anunţăm că legendarul poet, compozitor şi artist Leonard Cohen a încetat din viaţă. Am pierdut unul dintre vizionarii cei mai respectabili şi prolifici - este anunţul publicat azi-noapte pe pagina de Facebook a artistului.
Muzicianul canadian îşi lansase cel de-al 14-lea album, „You Want It Darker”, luna trecută şi anunţa într-un interviu recent că are de gând să mai scoată două albume înainte să moară.
Leonard Cohen a devenit cunoscut în anii 1960 ca poet, scriitor şi compozitor, fiind interesat cu precădere de literatură, dar - odată cu stabilirea sa la New York - apreciat pentru muzica sa şi timbrul său grav.
Primul său album, „Songs of Leonard Cohen”, a fost lansat în 1967 şi a devenit un disc-cult, iar influenţa lui Cohen în muzică a fost asemănată cu cea a lui Bob Dylan - mulţi comentând, recent, de altfel, că Leonard Cohen ar fi meritat mai mult premiul Nobel acordat lui Dylan.
„Am spus recent să sunt gata să mor şi cred că am exagerat. Am fost mereu adeptul dramatizării. Am de gând să trăiesc veşnic”, spunea artistul canadian, într-un interviu, iar admiratorii şi fanii lui pot fi siguri că se va ţine de cuvânt.
Leonard Norman Cohen, născut pe 21 septembrie 1934 la Montréal, şi-a lansat primul volum de poezii la Montréal în 1956, iar romanul lui de debut a fost publicat în 1963. Poeziile şi cântecele lui Leonard Cohen au influenţat numeroşi scriitori, compozitori şi cântăreţi, iar piesele sale au generat peste 1.500 de coveruri pe plan mondial.
Din fericire, românii au avut ocazia să-l asculte în trei concerte memorabile, în România. În 2008, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, iar opera sa poetică a fost recompensată în 2011 cu premiul Prinţul de Asturia pentru Literatură, una dintre cele mai prestigioase distincţii culturale spaniole.
Sursă: digi24.ro, Foto: artistxite.com
2698 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.