Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  87 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Reteta ciobanilor bistriteni pentru miel la protap

14/04/2012 10:42:44 Anamaria CADIS  
Ioan Turculet, presedintele Asociatiei Oierilor din Bistrita-Nasaud, dezvaluie pentru cititorii Bistriteanul.ro secretele unui miel facut la protap. Desi la prima vedere pare foarte simplu sa prajesti un miel la flacara, daca nu stii unele detalii ai toate sansele sa strici carnea.

In zilele de Paste, atunci cand este vreme frumoasa, multi bistriteni prefera sa iasa la iarba verde si sa pregateasca mielul la protap in loc sa faca o friptura acasa in cuptor.

“Un detaliu important atunci cand pregatesti un miel la protap este focul. Daca incerci sa-l faci la flacara prea mare atunci carnea se carbonizeaza si nu poate fi consumata. De aceea se pregateste focul din lemn de esenta tare, de preferat fag. Lemnul se lasa sa arda in proportie de 75% si abia pe urma se poate pune mielul la prajit”, explica Turculet.

Potrivit sefului oierilor din judet, este foarte important sa stim sa pregatim si tepusele pe care punem carnea. “Trebuie facute doua sau chiar trei tepuse, pentru a putea sa-l invartim bine. Daca punem una singura atunci nu vom putea sa-l invartim”, dezvaluie crescatorul de oi.

Urmeaza apoi o parte mult mai dificila, si anume pregatirea carnii. “Mielul se goleste de partea dinauntru si se pastreaza doar carcasa cu carne. Inauntru se baga usturoi verde pentru ca atunci cand se prajeste aroma sa patrunda in carne si din interior spre exterior. Partea exterioara se impaneaza cu catei de usturoi si condimente din gradinile noastre si se adauga si boia dulce sau picanta in functie de gustul fiecaruia”, descrie Turculet.

Pentru a se putea consuma carnea se ia de pe miel treptat, pe masura ce se prajeste, si se pune intr-un vas. Abia cand nu mai ramane carne pe oase se ia jos din protap.
 

8438 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro