Consilierii locali participă la această oră la o şedinţă extraordinară, ocazie cu care este supus votului un proiect de hotărâre vizând rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Bistriţa pe anul 2013. Pentru organizarea Referendumului vor fi alocaţi de la bugetul local 180.000 de lei, din fondul de rezervă şi alte economii.
Discuţiile în contradictoriu pe tema organizării Referendumului din data de 29 septembrie continuă!
Primul care a luat cuvântul a fost consilierul local Gheorghe Tuţă, din partea PDL, care a declarat că prin acest demers (n.r. - Referendumul) primarul Ovidiu Creţu vrea să resusciteze un proiect care e mort - realizarea unei variante ocolitoare a Bistriţei. Democrat-liberalul a mai precizat că nu poţi angaja proiecte care nu au prevederi bugetare.
"Acest Referendum nu are nicio prevedere bugetară. E limpede că noi (n.r. - PDL) nu vom vota acum alocarea de fonduri pentru asta", a spus Tuţă.
La rândul său, edilul a explicat că în ultimii patru ani Gheorghe Tuţă şi colegii săi din PDL au încercat din răsputeri să omoare proiectul, dar el se poate derula pe viitor, cu fonduri europene.
"Ceea ce încercaţi acum din răsputeri să faceţi este un fel de dictatură. Eu cred că dumneavoastră ar trebui să fiţi primul care să susţină organizarea unui referendum. Încercaţi să le băgaţi pumnul în gură celor 80.000 de cetăţeni ai Bistriţei şi să protejaţi interesele personale ale unuia sau altuia", a spus Ovidiu Creţu.
Cu toate acestea, proiectul a trecut, astfel că pentru organizarea Referendumului a fost alocată suma de 180.000 de lei (140.000 de lei din fondul de rezervă şi 40.000 de lei din alte economii ale primăriei).
Aleșii locali au respins și plângerea depusă de mai mulţi cetăţeni ai municipiului (printre care și Florin Chereji) prin care se cerea anularea proiectului de hotărâre referitor la organizarea Referendumului.