Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  26 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Radu Moldovan: „Mi-a ajuns cuțitul la os!” Nu mai sunt bani de salarii, iar investițiile au fost zero!

10/11/2016 12:41:18 Raluca NECHITI  
O criză fără precedent - asta susține președintele Consilului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, că există în această perioadă în sistemul administrativ. Angajații DGASPC au primit doar 40% din bani, dar nu mai sunt bani pentru plata profesorilor și nici a asistenților persoanelor cu handicap.

„Ne apropiem cu pași repezi de alegerile parlametare din 11 decembrie. Din păcate, cetățenii nu mai sunt atât de interesați ca și de alegerile locale, aș vrea să le transmit tuturor cetățenilor că alegeri sunt la fel de importante, dacă nu chiar mai importante decât cele locale. Acești domni și doamne care se află în dreapta mea vor decide viitorul României prin votul pe care îl vor da pentru formarea unui nou guvern. Știm cu toții că Parlamentul este cel care votează un nou guvern”, și-a început discursul de astăzi președintele CJ, Radu Moldovan, cel care este și liderul organizației județene a PSD.

„Bistrițenii pot să analizeze și să decidă singuri, să vadă ceea ce s-a întâmplat atunci când eu și colegii mei în administrația publică locală am făcut aceeași echipă cu guvernul de la București. În județ au intrat sume importante de bani și câteva proiecte pentru dezvoltarea comunităților au fost implementate cu sprijin guvernamental. Astăzi nu avem niciun fel de corespondență cu guvernul și vă dau câteva detalii clare - bugetul anului 2016 a fost cu 40 la sută mai mic la nivelul județului decât bugetul anului 2015 și nu am primit niciun leu de investiții! ZERO! Acest guvern Zero, susținut cu disperare de PNL, îl văd pe domnul Cioloș susținut de toate ziarele, acest pseudo-independent, pe lângă faptul că e la comanda Cotroceniului, mai nou e și după fustele doamnei Gorghiu, face tot ce spune Bruxelles-ul. El reprezintă în România Comisia Europeană, nu românii”, a continuat în conferința de presă, revoltat, Radu Moldovan.

Liderul PSD s-a plâns că nu mai există bani în bugetul județului pentru plata profesorilor, a asistenților persoanelor cu handicap și nici a salariilor angajaților DGASPC care au primit numai 40 la sută din avansul lunii octombrie. Situația este la fel și la nivelul primăriilor din județ.

Este nepermis ca în noiembrie 2016, când Eurostat-ul ne dă ca țara cu cea mai emergentă economie, pe primul loc din cele 28 de state europene, primăriile din județul Bistrița-Năsăud să nu aibă bani pentru salariile profesorilor, să nu aibă bani pentru a plăti însoțitorii persoanelor cu handicap care oricum sunt plătiți mizerabil sau Consiliul Județean să nu-i poată plăti pe toți cei care lucrează în Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, pe cei care au luat acasă copii să îi îngrijească din sistemul instituționalizat sau pe cei care desfășoară activitate destul de grea în școlile speciale. Eu nu am mai întâlnit, de foarte mult timp cred că nici în perioada crizei lui Boc nu am fost puşi în situația să nu avem de unde da salariile. Noi am dat 40 la sută avansurile pentru luna octombrie pentru că acest domn Cioloș este de pe o şină pe alta, de la o dezbatere la alta și la Guvern nu avem cu cine să stăm de vorbă... Cred că am trimis cel puțin 15 dacă nu 20 de adrese, dinainte de rectificarea din iunie, la care nu am primit răspunsul și astăzi suntem puși în situația de a nu avea de unde asigura minimum de decență oamenilor care lucrează în condiții foarte grele. Am tăcut și tac de cinci ani de zile, dar acum mi-a ajuns cuțitul la os când văd că oamenii care au salariul minim pe economie, care lucrează trei schimburi având grijă de persoane cu handicap grav, care sunt în situații foarte grele și e o muncă foarte grea, să nu pot să-i dau nici măcar cei 700-800 de lei. Este o situație incredibilă, de neimaginat, a mai explicat Radu Moldovan.

12572 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro