Asta spus președintele CJ în ședința de ieri, la întrebarea consilierului județean Monica Săsărman, nemulțumită de declarațiile din trecut ale acestuia care spunea că angajații de la Năsăud ar putea fi mutați sau chiar rămâne fără un loc de muncă. Problema s-a rezolvat, orfanii de la Năsăud vor avea căsuțele lor iar angajații vor rămâne pe poziții!
După luni întregi de discuții și certuri consilierii locali de la Năsăud au aprobat, într-un final, cele trei locații un Fundația Hope and Home for Children România vor putea începe construcția celor trei case de tip familial în care vor locui 42 de copii aflați momentan în centrul de plasament de la Năsăud.
Fundația HHC va construi aceste case și le vor preda apoi la cheie, cu toate dotările și utilitățile, către Consiliul Județean, noile imobile urmând a fi gestionate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bistrița-Năsăud.
Stabilirea celor trei locații a fost plină de scandaluri și certuri în Consiliul Local Năsăud, însă, în cele din urmă, în prezența președintelui CJ Radu Moldovan dar și a altor consilieri județeni aleșii de la Năsăud au stabilit ca acestea să fie situate în spatele fostei farmacii din centrul orașului, în curtea centrului de plasament și pe locul fostei popicării a orașului.
La ora actuală în centrul de plasament de la Năsăud sunt 68 de copii însă până când aceste case vor fi finalizate doar 42 de copii vor rămâne în sistem și vor locui în ele.
Conducerea DGASPC BN și a Consiliului Județean au asigurat că toți cei 33 de angajați vor rămâne în sistem și își vor continua munca în cadrul celor trei case de tip familial.
La ședința de ieri consilierul județean Monica Săsărman a vrut să afle de la Președinte CJ motivul pentru care o parte din angajați ar putea rămâne fără un loc de muncă.
Conducerea CJ asigurat însă că odată problema terenurilor fiind rezolvată, la Năsăud vor rămâne toți cei 33 de angajați ba chiar mai mult, vor fi angajați alții noi, care vor lucra în clădirea actuală a centrului de plasament din oraș, unde vor fi construite ateliere protejate și mai multe garsoniere.
"Nu dăm afară pe nimeni. Dimpotrivă! În intenția noastră este, dacă vom avea sprijin material și resurse, să înființăm noi locuri de muncă pentru că avem în intenție ca în spațiile rămase libere să dezvoltăm ateliere protejate pentru persoanele cu handicap și în partea de sus a centrului să încercăm să recompartimentăm și să facem garsoniere pentru copiii care ies din sistem la 18 ani și care sunt studenți cu burse sociale plătite de către Consiliu Județean și care nu au în week-end sau de sărbători unde să meargă până când pot să își asigure o locuință, să aibă un loc de muncă" a mai precizat Radu Moldovan.