Asta i-a spus președintele Consiliului Județean, consilierului PNL Eugen Curteanu, care a cerut în ședința de astăzi un punct de vedere legat de ultima decizie a CNSC prin care instituția ar fi admis plângerea unei companii din Timișoara împotriva modului în care compania Supercom a fost desemnată să se ocupe de gunoaiele bistrițenilor.
Consilierul județean Eugen Curteanu a cerut astăzi, în ședința extraordinară a CJ, conducerii instituției să vină într-o ședință viitoare cu o serie de detalii legate de decizia CNSC-ului care anunța zilele trecute că a admis parțial o plângere formulată de o companie din Timișoara nemulțumită de modul în care a fost desemnat operatorul care să se ocupe provizoriu de salubritatea județului.
„Credeam că astăzi, pe ordinea de zi, își va găsi loc și un punct referitor la ceea ce s-a întâmplat la ADI - Deșeuri și anume anularea procedurii de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor”, a spus Eugen Curteanu care a cerut conducerii CJ să vină la următoarele ședințe cu o serie de detalii pe această temă.
Iritat de intervenția consilierului PNL, pe care a catalogat-o drept una politică, președintele CJ Radu Moldovan i-a replicat: „în calitatea dumneavoastră de jurist poate că știți că atunci când se ia o decizie trebuie așteptată o motivare. Nu s-a anulat nimic, s-a admis parțial o contestație, trebuie să vină o motivare în care să se arate cum stau lucrurile”.
Radu Moldovan a spus apoi presei, după terminarea ședinței Consiliul Județean că „am citit în presă despre Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor că a acceptat, în parte, contestația unei companii nemulțumite. Nu pot să fac alte declarații până nu văd o motivare. Trebuie să vină motivarea ca să vedem acolo ce au acceptat pentru că oamenii aceia au contestat mai multe lucruri. Nu știm ce au acceptat în momentul de față. Vedem motivarea și pe urmă primarii județului Bistrița-Năsăud, cei 62, împreună cu președintele Consiliului Județean, la sfaturile pe care le vor primi de la specialiști vor lua deciziile care se impun”.
„Noi nu am primit nimic oficial”, a susținut președintele CJ, chiar dacă jurnaliștii i-au explicat președintelui CJ că în motivarea CNSC scrie că „s-a dispus anularea procedurii” prin care s-a stabilit ca Supercomul să preia acest contract. Detalii găsiți AICI.
„Eu nu am primit nimic oficial. Deși există pe site-ul CNSC-ului, între instituția statului nu se corespondează pe site-uri. Trebuie să ne vină o informare scrisă care s-ar putea să conțină exact ceea ce spuneți dumneavoastră, nu contest că nu o fi așa, dar eu încă nu am primit până astăzi la 12:00 când am discutat cu directorul de la ADI, nu am avut nicio informare oficială. O așteptăm, va fi comunicată casei de avocatură care reprezintă ADI-ul și cu care avem contract de reprezentare. Nu știu dacă se va contesta sau nu. Decizia nu îi aparține lui Radu Moldovan, aparține celor din AGA – ADI Deșeurii”, a mai spus Radu Moldovan care le-a trasmis oamenilor „să fie foarte liniștiți, că spre deosebire de alții care se ocupă de cancan, noi ne ocupăm de problemele lor. Și că nu s-a-ntâmplat nimic în momentul de față din punctul meu de vedere. Serviciul funcționează, iar până la o decizie definitivă cred că trece foarte mult timp. Eu sper ca în aceeași perioadă să avem un caiet de sarcini încărcat pe SEAP și o nouă procedură de achiziție.”