Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  39 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Questo, aplicația care poate revoluționa turismul în Bistrița-Năsăud

26/09/2017 11:07:09 Ana ȘTEFĂNEL  
Aplicația se numește Questo și a fost dezvoltată de patru tineri din România. Scopul lor este acela de a atrage turiști prin implicarea într-o poveste în care ei sunt actorii principali. Județul nostru are șansa să intre în acest joc - doar dacă sunt de acord consilierii județeni.

Aplicația Questo a fost lansată în luna mai de patru tineri din România. National Geographic a publicat un reportaj despre inițiativa celor patru, cărora le-a venit ideea în timp ce se aflau într-o vacanță în Roma.

 

«Cum costurile cele mai mari într-o călătorie le reprezintă, de obicei, transportul și cazarea, evoluția prețurilor și a ofertelor se traduce în creșterea constantă a turismului. Odată cu creșterea numărului de turiști, însă, obiectivele turistice arhicunoscute devin și mai comerciale, și mai aglomerate. Și atunci cum găsești locurile mai puțin turistice, mai puțin cunoscute, locurile în care merg localnicii? De la întrebarea asta s-a născut Questo, aplicația care te ajută să vezi orașele prin ochii localnicilor», a explicat Claudiu Petria, unul dintre fondatorii aplicației, pentru Nat Geo.

 

Aplicația este construită ca o poveste, astfel încât traseele să fie interesante și provocatoare pentru turiști: «Aplicația nu o să te ducă în Piața Sfatului din Brașov, dar te va introduce într-o poveste cu inamici, bastioane și turnuri de apărare», scrie natgeo.ro.

 

De asemenea, cei patru tineri au venit cu idei și pentru a determina turiștii să își cheltuie banii astfel încât cei care să aibă de câștigat să fie producătorii locali, iar Bistrița-Năsăud nu duce lipsă de ei.

 

O mare contribuție pentru ca traseele să poată fi construite o reprezintă localnicii, căci doar ei cunosc cel mai bine locurile. 

Consilierul județean Doris Moldovan (PNL) propune folosirea acestei aplicații și în județul nostru, iar proiectul său va fi dezbătut în cadrul ședinței Consiliului Județean din 28 septembrie.

 

«Trăim într-un județ cu o ladă cu zestre impresionantă, 765 monumente istorice, numeroase statui și alte monumente unicat, de nivel național și internațional. Acestea trebuie să fie puse în valoare și promovate. Dacă în alte județe se poate, atunci se poate și la noi!

Traseele turistice vor dispune de o descriere, localizare, informații istorice, povești sau legende locale și ghicitori ale căror răspunsuri îi vor ajuta pe turiști să meargă la următorul obiectiv și să parcurgă întregul traseu. În acest mod, descoperă inclusiv mici afaceri locale, meșteșuguri, tradiții și oamenii locului. Mai mult, aplicația mobilă încurajează turiștii să publice fotografii din locurile musai de vizitat», explică Doris Moldovan.

 

Până acum, funcționează în opt orașe din România, București, Brașov, Craiova, Iași, Sibiu, Cluj-Napoca, Sighișoara și Timișoara. Aplicația este disponibilă gratuit pe Android și iOS.

 

Materialul publicat de National Geographic, AICI.

 

Foto: Questo

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro