Chiar dacă municipalitatea a încercat ca începând din acest an să redea Pieței Centrale și strălucirea vremurilor de altădată, când în zonă se adunau sute de comercianți, taxele cerute meșterilor și artizanilor i-au ținut departe pe aceștia de centrul orașului.AFLĂ ce poți cumpăra:
Doar câțiva meșteri populari și artizani, suficienți să îi numeri pe degete, s-au decis anul acesta să vină la Târgul Mare al Bistriței organizat în acest weekend de primăria municipiului Bistrița.
Deși taxele nu sunt foarte mari, puțini meșteri s-au încumetat însă să scoată din buzunare banii pentru a-și plăti taxa de închiriere a terenului din jurul Bisericii Evanghelice.
30 de lei pe zi ar trebui să plătească meșterii care vor să participe în acest an, la prima ediție a Târgului Mare al Bistriței. Însă nu mulți s-au îndurat să scoată acești bani din buzunare mai ales că ieri, vremea a fost nefavorabilă și puțini bistrițeni s-au arătat interesați, în prima zi, de târgul organizat în jurul Bisericii Evanghelice.
Puținii meșteri care au venit la prima ediție a Târgului Mare al Bistriței, au adus cu ei ii tradiționale, cusute cu mărgele, goblenuri lucrate manual, bijuterii cu pietre semiprețioase sau croșetate cu migală și multă atenție.
La unul dintre standurile amenajate în Piața Centrală puteți găsi și fluiere și naiuri de diferite dimensiuni, dar și vase din ceramică și ștergare cusute manual.
Iile Corneliei Bodescu din Salva au atras deja numeroși curioși, toate fiind confecționate manual și cusute cu mărgele.
Un artizan din Suceava a adus cu el, pe lângă costume populare și ștergare specifice zonei și câteva măști autentice și păpuși îmbrăcate în costume populare.
Nelipsită de la evenimente de acest gen este și levănțica de pe Valea Bârgăului, care vă ajută să dormiți mai bine, să vă dezinfectaţi hainele și are efecte extrem de benefice asupra psihicului și asupra inimii.