Democrat-liberala pregăteşte pulpă de ied la cuptor în fiecare an de sfintele sărbători pascale. Munceşte cu drag pentru a găti familiei şi de fiecare dată reuşeşte să pregătească o masă de Paşte demnă de toate laudele.
Monica Săsărman are o reţetă specială pe care o urmează cu stricteţe atunci când vine vorba de friptura pe care o pune pe masa de Paşte. Consilierul judeţean pregăteşte pulpă de ied la cuptor pentru cei dragi.
„Se aşează într-o tavă şi se condimentează cu sare, piper, se adaugă verdeaţă tocată mărunt: pătrunjel, usturoi, leuştean (în funcţie de preferinţa fiecăruia), 50 ml ulei, un morcov tăiat rondele şi o ceapă”, povesteşte Monica Săsărman.
Condimentată bine, pulpa se lasă în frigider la rece 3 - 4 ore pentru ca mirodeniile să pătrundă bine în carne, după care tava se bagă la cuptor.
„Când friptura este aproape rumenită se adaugă boia dulce şi o jumătate de pahar de vin alb, demisec”, a mai precizat Monica Săsărman.
La o aşa friptură nu poate lipsi garnitura, iar democrat-liberala alege salată de sfeclă roşie sau spanac şi cartofii natur.