Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



PSD spune că vrea să mărească pensiile cu 500 lei și să reducă impozitul până la 0%

28/10/2016 16:30:41 Ana ȘTEFĂNEL  
Doina Pană a fost prezentă astăzi la sediul PSD Bistrița alături de colegii săi, Daniel Suciu și Ioan Deneș, pentru a susține o conferință de presă. Unul dintre punctele discutate a fost relaxarea fiscală și mărirea pensiilor, dar și a salariului minim pe economie.

„O viață demnă pentru toți românii, tinerii să nu plece din țară” și alte obiective de genul acesta au fost expuse astăzi de către deputatul Doina Pană în cadrul unei conferințe de presă. 

Primul punct sensibil pe care aceasta l-a atins în declarațiile pe care le-a făcut astăzi este problema pensiilor: „Acești oameni au muncit o viață întreagă, au cotizat, au susținut la rândul lor pensionarii vremii respective și eu cred că merită respectul și atenția noastră deosebită. Trei lucruri vreau să spun ca să le audă toți pensionarii din județ: creștem punctul de pensie, asta înseamnă automat că toate pensiile vor crește, încât în patru ani să crească cu mai mult de 500 lei. La ora actuală, e 871,1, în 2020 să fie 1400. Începem cu creşterea chiar din anul 2017 de la 1 iulie, când va fi 1000 lei (...). Toate pensiile vor crește prin creșterea punctului de pensie. Ca să le creștem puterea de cumpărare și mai tare, nu numai prin creșterea punctului de pensie, mergem la o reducere de fiscalitate la ei. Adică, 90% dintre pensionari nu vor mai plăti niciun tip de impozit sau contribuții. Toți cei care au pensia mai mică sau egală cu 2000 lei brut pe lună nu vor mai plăti impozit deloc, deci 0%. Asta, de la 1 ianuarie 2017. Cei care au pensia mai mare brută de 2000 lei, de la 1 ianuarie 2018 vor plăti doar 10% impozit, deci nu 16%, precizez, doar pe suma care depășește 2000 lei, deci nu pe întreaga sumă, iar CASS va dispărea complet, adică va deveni 0% pentru absolut toți pensionarii. (...) În ceea ce privește pensionarii care au cea mai mică pensie, cu cel mai mic cuantum, vrem să o creștem cu 60%, adică de la 400 cât e acum să ajungă la 1 ianuarie 2018, 640”.

Doina Pană a încheiat prin a spune că PSD își propune ca până în anul 2020 cuantumul salariului minim pe economie să atingă 1750 RON, spunând că firmele private nu vor suferi din această cauză, ele având relaxare din alte puncte de vedere.

În același registru, deputatul Daniel Suciu a vorbit despre reducerea impozitelor pentru tineri, iar senatorul Ioan Deneș a abordat domeniul relaxare fiscală pentru salariați. 

Daniel Suciu a anunțat că PSD propune acordarea unui credit de 40.000 lei pentru tinerii până în 26 ani pentru cursuri, chirii, avans casă cu dobândă subvenționată de către stat, iar 80% din valoarea creditului garantată tot de stat, impozit pe venit 0% din activități independente (sportivi, PFA, jurnaliști, artiști etc.) pentru persoanele care câștigă până în 2000 lei lunar, iar pentru cei care depășesc această sumă, 10% impozit - pe suma care depășește, dar și alte reduceri semnificative care se regăsesc în programul de guvernare al PSD.

Ioan Deneș a completat și el lista reducerilor cu măsuri care ar putea să se materializeze din 1 ianuarie 2018, una dintre acestea fiind că salariații ar putea să nu mai plătească contribuții pentru șomaj, concedii, creanțe salariale, risc și accidente etc. De asemenea, pentru cei cu salarii mai mici sau egale cu 2000 lei nu vor mai plăti impozit pe venit, iar cei care au mai mult vor plăti doar 10%.

 

 

7037 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro