Bistriţenii sunt invitaţi să-şi testeze limitele într-o provocare inedită: să ia parte la misiuni de intervenție, să înveţe noțiuni de bază în acordarea primului ajutor calificat, să se implice în acțiuni umanitare - cu alte cuvinte să fie salvatori voluntari ai ISU „Bistriţa". Înscrieri până în 17 iunie! AFLĂ condiţiile necesare:
Începând din 10 mai, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” lansează semenilor o provocare - aceea de a deveni voluntar în cadrul subunităţilor de intervenţie din judeţul Bistriţa-Năsăud.
„Demersul instituției noastre are la bază beneficiile activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității şi responsabilității civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor", se precizează într-un comunicat al ISU „Bistriţa".
După parcurgerea unor programe de pregătire, activitățile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acțiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.
Proiectul se intitulează „Salvator din pasiune” şi se va derula în perioada 10 mai – 29 iulie a.c., interval de timp structurat în trei etape care presupun recrutarea (17 iunie) şi înscrierea candidaților, analizarea dosarelor și încheierea contractelor de voluntariat.
Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele:
-
să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
-
să fie apt din punct de vedere medical;
-
să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor cu intenție;
-
să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgenţă.
Dosarul candidatului trebuie să conțină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare, adeverința medicală şi acordul părinților/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.
Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute accesând site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă - www.igsu.ro – dar şi site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa”- www.isu-bistrita.ro (sau www.facebook.com/isubistrita), structura la nivelul căreia veți putea confirma valențele profesiei de salvator.
VĂ AŞTEPTĂM ALĂTURI DE NOI!