Pentru declararea Colibiței ca stațiune de interes local autoritățile au avut nevoie de minim 100 de locuri de cazare acreditate. Deși în realitate există peste 400 de astfel de locuri, proprietarii de cabane și pensiuni refuză să le acrediteze și să le introducă oficial în circuitul turistic.
Deși zona Colibița este într-o continuă expansiune, construindu-se aici nu mai puțin de 400 de case de vacanță, vile și pensiuni (o parte fiind încă în construcție pe fonduri europene), proprietarii acestora refuză să le acrediteze și să le introducă în circuitul turistic. Motivul? Scapă de taxe, controale și... responsabilități, însă asta nu face deloc bine zonei pe care autoritățile vor să o dezvolte cu milioane de euro.
Lipsa locurilor de cazare acreditate a fost o mare problemă în pregătirea dosarului pentru declararea zonei Colibița ca stațiune turistică.
Oficial, în statisticile de turism în 2012 existau la Colibița puțin peste 80 de locuri de cazare acreditate.
În 2015 numărul lor abia ajunsese la 100, minimul necesar pentru a depune la Autoritatea Națională de Turism dosarul pentru acreditarea stațiunii.
Primarul comunei Bistrița Bârgăului, Vasile Laba, spune că la Colibița există acreditate 110 locuri de cazare însă, neoficial, sunt cam 400 de astfel de locuri, folosite de proprietarii pensiunilor și vilelor construite aici pentru a atrage turiști.
Dacă la capitolul cazare stăm relativ bine, turiștii având șanse să-și găsească un loc unde să înnopteze, chiar și fără a primi bon fiscal, o mare problemă o constituie încă lipsa restaurantelor.
Oficial la Colibița există doar două localuri unde se poate servi masa, însă nu puțini sunt clienții nemulțumiți fie de timpul foarte mare pe care trebuie să îl petreacă așteptând să fie serviți, fie din cauza meniului extrem de limitat și a prețurilor ridicate.