Liberalii bistriteni au lansat astazi proiectul "Zece pentru Bistrita", care prevede zece proiecte, in domenii diferite, prin intermediul carora reprezentantii partidului spera sa castige alegerile locale din 2012.
Prin cele zece proiecte liberalii bistriteni vor sa castige increderea bistritenilor si vor sa obtina fotoliul de primar pentru candidatul lor.
Reprezentantii PNL BN sustin ca proiectul “Zece pentru Bistrita” a fost conceput pentru a ajuta poporul, pentru a face ce este bine pentru bistriteni, pentru a-i ajuta sa aiba o viata sigura si usoara. Acestia spun ca in primul rand se gandesc la cetatenii Bistriteni, la bunastarea lor.
La eveniment a fost prezent Varujan Vosganian care i-a felicitat pe liberali pentru programul pregatit si s-a declarat multumit e felul in care acestia se pregatesc de alegeri.
“In Romania lipsesc proiectele politice. Este nevoie de planuri bine facute si bine gandite pentru a reusi. Acest proiect initiat de colegii mei de la Bistrita ar trebui sa fie un exemplu pentru toti liberalii. Astfel de proiecte ar trebui facute mai des” a declarat Vosganian astazi, la conferinta de lansare a proiectului “Zece pentru Bistrita”
Cele zece proiecte prin care liberalii vor sa cucereasca votul bistritenilor sunt “Principiile de functionare a unei administratii locale descentralizate” (Andrei Rusu), “Reforma administratiei publice in Bistrita” (Florin Gaurean), “Sustinerea mediului de afaceri privat” (Gelu Muthi), “Ordinea publica si siguranta cetateanului” (Lucian Armean), “Educatie, invatamant, sport si recreere” (Samuel Coman), “Sanatate si educatie sanitara” (Victoria Bindea), “Religie, cultura, patrimoniu si turism” (Gavril Tarmure), “Munca si protectie sociala” (Valeria Moisil Tamasoi), “Dezvoltare urbana” (Danut Molnar) si “Protectia mediului si salubrizarea urbei” (Sorin Hangan).
Liberalii sustin ca important este oferi locuri de munca, sa incurajezi invatamantul, sa sprijini afacerile, sa oferi siguranta si incredere, sa incurajezi cultura si sa schimbi prin obiective si strategii tot ce este rau, tot ce nu este in folosul bistritenilor.
“Trebuie sa faci ca administratia locala sa fie eficienta, sa fie utila. Aparatul administrativ trebuie redus, personalul ramas in administratie trebuie sa fie unul bine pregatit si sa fie profesionist. De asemenea, sunt multe lucruri care trebuie schimbate in ceea ce priveste fiscalitatea, taxele si impozitele. Un bun exemplu ar fi cel al platii impozitului pe terenuri. Ar trebui platit impozit pe teren in functie de destinatia reala a acestuia, nu in functie de ceea ce este trecut in cartea funciara. Trebuie de asemenea crescute cheltuielile de intretinere a administratiei publice. Mai sunt multe alte obiective care ar trebui rezolvate” a declarat Andrei Rusu la conferinta de lansare a proiectului care are loc la aceasta ora in sala de sedinte a Primariei Bistrita.
“Stim cu totii cat de greu cand ai o afacere sa o faci sa fie una profitabila, care sa rezite pe piata. Este important sa ai o abordare constructiva, sa sustii afacerile si sa nu pui bete in roate celor care vor sa faca afaceri” a declarat Gelu Muthi.
“Mentinerea ordinii publice este pentru noi un obiectiv care ar trebui realizat. Spre exemplu, circulatia cu biciclete in municipiu si in cartierele noi este in crestere dar nu exista piste pe care sa se poata merge cu bicicleta. Un alt exemplu este problema cainilor vagabonzi care ar trebui luata in serios si ar trebui luate masuri. De asemenea, sunt multe strazi care nu sunt iluminate pe timp de noapte si exista riscul sa fii atacat de infractori. Noi vrem sa facem din Bistrita un oras sigur, un oras linistit” sustine Lucian Armean.
“Orice comunitate care se respecta acorda atentie si celor care au probleme sociale. Trebuie sa le acordam sprijin celor care se afla in dificultate. Cersetorii, cei care locuiesc in adaposturi improvizate langa groapa de gunoi, cei care nu au bani de mancare si merg la cantina sociala sunt doar o parte dintre cei care ar trebui ajutati. Trebuie sa facem tot posibilul pentru a-i ajuta pe cei care se afla in impas. Oamenii trebuie sa stie ca au drepturi si ca pot primi ajutor din partea statului si a autoritatilor locale. Vrem sa facem campanii prin care oamenii sa stie ca cineva este dispus sa ii ajute” sustine Valeria Moisil-Tamasoi.
“Cu totii observam ca nu avem un sistem de salubrizare modern si eficient, ca nu avem o metoda de colectare selectiva a deseurilor foarte buna, cu totii vedem ca parcul mare este imbatranit si ca nimeni nu face nimic pentru a-l reimprospata, pentru a-l face frumos. Trebuie facut ceva in acest sens, trebuie luate masuri. Sunt multe lucruri si multe probleme care ar trebui schimbate in ceea ce priveste protectia mediului si salubrizarea” declara si Sorin Hangan.
Reprezentantii PNL BN sustin ca vor incerca sa promoveze proiectul “Zece pentru Bistrita” si ca asteapta propuneri si sugestii din partea bistritenilor. Acestia spun ca sunt binevenite toate ideile care ar fi in beneficiul municipiului.
UPDATE: 18.45
Proiectul “Zece pentru Bistrita” este lansat spre dezbatere publica in mod oficial. Bistritenii sunt asteptati sa vina cu sugestii si propuneri pentru cele zece domenii pentru care liberalii au venit cu propuneri de schimbare.
Liberalii au sarbatorit cu sampanie lansarea programului “Zece pentru Bistrita” si spera ca acest proiect sa aiba succes si sa ii ajute sa castige alegerile locale din 2012.