La început, în 2003, FENSTER reprezenta în mediul de afaceri local doar o mică afacere de familie. Anii au trecut, dar calitatea produselor, promptitudinea și seriozitatea față de clienți, dar și investițiile au făcut ca astăzi FENSTER Bistrița să fie o companie puternică, cu zeci de angajați și o cifră de afaceri exprimată în milioane de euro.
Înființată în anul 2003, ca o mică afacere de familie, societatea Fenster a ajuns să aibă la sfârșitul anului trecut în jur de 49 de salariați și o cifră de afaceri de 2.300.000 EURO. Așa cum sugerează și numele, firma se ocupă de producția de ferestre și uși, realizate pe profile PVC cu geam termopan.
În 2006, FENSTER își ridică fabrica de producţie, dezvoltată pe o suprafață de 4100 mp, cu o hală de 1200 mp şi un spaţiu de depozitare generos, de 1800 de metri pătrați.
”Ca și obiectiv pentru anul 2012 ne-am propus sa ne extindem piața de desfacere atât pe plan intern, cât și în plan extern cu circa 20%, iar în continuare o atenție deosebită o acordăm exporturilor. Calitatea pentru noi înseamnă totul, iar pentru aceasta am încercat să găsim cele mai bune soluții de dezvoltare și implementare a calității. Societatea noastra deține sistemul de management ISO 9001/2008 și suntem certificati cu marcajul CE obținut cu forul de certificare de la Rosenheim, din Germania”, ne dezvăluie Rafael Mollner, managerul companiei.
Monitorizarea producției în fabrica FENSTER se face informatizat, urmărind fiecare etapa pas cu pas prin scanarea produselor, știind la orice oră stadiul în care se află fiecare fereastră sau ușă, angajatul care a efectuat acea operație de asamblare. La finalul fluxului tehnologic se face recepția calitativă (CTC) a fiecărei confecții și abia după ce sunt îndeplinite toate exigențele de calitate, comanda este livrată către clientul final.
”Prin acest sistem de management al calității produselor noastre evităm multe erori umane și ducem spre perfecțiune calitatea produselor marca FENSTER. Lucrăm respectând cele mai înalte standarde de calitate cerute pe piața externă și internă, conform normelor UE, iar investițiile noastre se orientează prioritar în această direcție. De exemplu, recent am achiziționat două CNC, centre de prelucrare cu comenzi numerice de ultimă generație”, a mai declarat pentru Bistrițeanul.ro managerul companiei bistrițene.
Primul utilaj, Optima Evolution 05, asigură taierea profilelor din PVC, dispunând de o masă de alimentare cu până la 12 profile și o capacitate de 240 de unități de ferestre la 8 ore, modul de tăiere fiind cu un cap de debitare.
Cel de-al doilea echipament, MFC Evolution 05, este un centru de prelucrare cu direcție de alimentare de la stânga spre dreapta (sau în sens invers), dispunând de o masă de alimentare cu până la 10 profile și o capacitate de producție de 120 de ferestre la 8 ore. Numai investiția în cele două utilaje care au dus la creșterea calității producției se ridică la peste 280.000 euro.
Fenster Bistrița investește permanent în calitate și inovație, studiază cu atenție oportunitățile și dezvoltă noile sisteme din domeniu, fiind mereu la curent cu tehnica de dezvoltare în domeniu prin participarea la expoziții și seminare în domeniu, prezentări naționale și internaționale.
Pe lângă activitatea principală, a tâmplăriei din PVC, FENSTER dezvoltă și producția tâmplăriei din Aluminiu, a sistemelor de pereți cortină, oferind astăzi și o gamă diversificată de rulouri, uși de garaj, balustrade din fier forjat, inox și sticlă securizată, uși din sticlă, compartimentări din sticlă, automatizări, panouri solare.
Astăzi, Fenster dispune de magazine proprii de prezentare și preluare comenzi în România, Danemarca, dar are și colaboratori în Germania, Austria, Italia, Belgia, Olanda, Elveția, Suedia și Norvegia.
În Bistrița puteți vizita cele trei showroom-uri sau fabrica de producție, la care se adauga centrele de preluare comenzi din Reghin, Târgu Mureș, Câmpulung, Cluj, Gura Humorului, Gheorghieni și Vatra Dornei.
Mai multe detalii despre activitatea și produsele marca FENSTER puteți găsi pe site-ul firmei: http://www.fensterbistrita.ro/ro
(P)