Postul Craciunului, inceput in 15 noiembrie, a umplut rafturile magazinelor cu produse de post. Pateu, salam, cascaval, ciocolata, cremvusti, toate facute din ingrediente de origine vegetala se gasesc pe rafturile magazinelor.
Din 15 noiembrie a inceput Postul Craciunului. Timp de 40 de zile crestinii vor manca doar produse facute fara carne, oua, lapte sau derivate ale acestora.
Reprezentantii magazinelor au profitat de aceasta perioada si pe langa stocuri mari de fructe si legume acestia au umplut rafturile cu produse de post.
Preparatele de origine vegetala sunt la mare cautare in aceasta perioada insa si preturile sunt pe masura. Pateu de post cu 4 lei, salam de post cu 15 lei bucata, parizer de post cu 12 lei bucata, cascaval de post cu 30 de lei kilogramul, snitel de post cu 8 lei 3 bucati, ciocolata vegetala 4 lei bucata, toate se gasesc pe rafturile magazinelor.
Nici zacusca sau tocana de legume nu lipseste din magazine. Un borcan de 150 de grame din acest produs costa cam 5 – 6 lei. In aceasta perioada si fructele si legumele au preturi mai mari dacat in alte perioade ale anului. De cand a inceput postul pretul acestor produse a crescut in medie cu 20 de procente.
Astfel, cei care vor sa tina post, ori raman pe produsele traditionale, cartofi, varza si fasole si nu cheltuie foarte multi bani, ori baga adanc mana in buzunar si au un meniu mai diversificat dar mult mai scump.