Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  25 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Produs în Bistrița-Năsăud – prezență RECORD la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula

01/09/2017 08:00:24  
O nouă ediție a Festivalului Usturoiului începe azi, 1 septembrie, în Pasul Tihuța, Piatra Fântânele, pe Pășunea Rusu, iar Târgul de produse meșteșugărești și tradiționale organizat de Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” este dedicat, în exclusivitate, meșteșugarilor, artizanilor și producătorilor locali:

Evenimentul are la bază un concept inovator menit să aducă valoare adăugată Ținutului Contelui Dracula prin exploatarea miturilor, tradițiilor, obiceiurilor și poveștilor locale despre zâne, vrăjitoare și strigoi.

Tema centrală este usturoiul, binecunoscut în folclor pentru puterile sale miraculoase, antidot pentru boli și în lupta contra forțelor malefice.

Târgul de produse meșteșugărești și tradiționale organizat de Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud” este dedicat, în exclusivitate, meșteșugarilor, artizanilor și producătorilor locali care își vor prezenta creațiile realizate cu mult suflet și multă imaginație sau delicioasele produse gastronomice.

Nu vor lipsi cununile de usturoi și aranjamentele care au în componență aceasta plantă, cununițele de flori, accesoriile și piesele de port popular extrem de căutate și apreciate de către domnițele care vor să-l îmblânzească pe Conte, precum și produsele gastronomice locale, sănătoase și delicioase.

Celor 34 de membri ai Asociației „Produs în Bistrița-Năsăud” – o prezență record la Festival – li se vor alătura 20 de reprezentanți ai Asociației „Produs de Cluj” – partener al târgului.

Ediția a V-a a Festivalului propune o bogăție de activități creative, distractive și recreative, pentru toate vârstele și gusturile: Lupii Apoulonului (exerciții ale legionarilor romani, reprezentații ale Legiunii a XIII-a Gemina, tir cu arcul, lupte de gladiatori, reconstituiri de bătălii, dansuri de inspirație dacică și romană, ateliere interactive în tabăra trupei, demonstrație de gastronomie antică, cu degustare, defilare cu torțe), Jocuri și ateliere de creație Scenica pentru copii, Ateliere de împletit părul, tatuaje temporare și picturi pe față, Concurs de bărbăție, Concurs gastronomic „Super Chef în Ţinutul Contelui Dracula”, Drumeție pe urmele Contelui Dracula – coordonată de Prof. Ioan Bâca, Concursul costumelor și personajelor, vânătoare de vrăjitoare, demonstrații, activități sportive, aventură și surprize din partea Contelui.

Povești pe ritmuri de folk, pop, balkanic și muzică populară vor fi spuse pe scenă, alături de trupe locale, de artiși de marcă: Delia, Mircea Baniciu sau soliștii Ansamblului Profestionist Dor Românesc: Mirela Petruş, Domnica Dologa, Ioachim Spân, Oana Matei, Anuţa Motofelea, Cristina Retegan, Nicu Cioancă. DJ Wanda și Mary Ann Sax vor conduce Petrecerea vrăjitoarelor de sâmbătă noaptea.

Programul complet poate fi consultat AICI

Evenimentul este organizat de Asociația de Promovare a Turismului „Turist în Bistrița-Năsăud”, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură, Asociația de Promovare a Turismului „Turist în Bistrița-Năsăud”, A.D.I. „Turism în Bistrița-Năsăud”, în parteneriat cu Primăria Prundu Bârgăului, Primăria Tiha Bârgăului, Primăria Josenii Bârgăului, Primăria Poiana Ștampei, Primăria Livezile și Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud”.

10864 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro