Localnicii din Branistea si Malut sunt multumiti, recolta de cirese din acest an va fi una mare. Chiar daca au fost cateva zile friguroase la inceputul primaverii, productia nu a fost afectata de temperaturile scazute.
In acest an, localnicii din Branistea si Malut, care sunt mari producatori de cirese, pot sta linistiti pentru ca profitul de pe urma vanzarii cireselor va fi unul mare.
"Ne bucuram foarte mult ca anul acesta avem cirese. Anul trecut productia a fost mai mica din cauza ploilor si a vremii capricioase, insa, in acest an, lucrurile stau altfel si vom culege multe cirese. Abia asteptam sa organizam sarbatorile cireselor”, a povestit pentru Bistriteanul.ro primarul comunei Branistea, Vasile Sasarman.
In prezent, pe piata din Bistrita se gasesc cirese, dar toate sunt din import, iar preturile sunt foarte mari. Kilogramul de cirese poate fi cumparat acum chiar si cu 28 de lei.
Ciresele din livezile din Branistea si Malut s-au vandut anul trecut chiar si cu 4 lei kilogramul.
Pentru cei care locuiesc in Branistea sau Malut vanzarea cireselor reprezinta cea mai importanta sursa de venit. In timpul sezonului, satenii ajung sa vanda chiar si un TIR de cirese pe zi, iar castigurile nu sunt deloc de neglijat.
Primarul Vasile Sasarman a mai explicat pentru Bistriteanul.ro ca “pe data de 19 iunie vom organiza la Malut sarbatoarea cireselor, iar pe data de 26 iunie va fi organizata la Branistea. Speram ca in acest an sa aiba succes si sa vina cat mai multi vizitatori si cat mai multi cumparatori”.
La Branistea si Malut sunt cateva sute de hectare pe care sunt plantati ciresi, iar productia anuala depaseste 700 de tone.