Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  29 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Proaspeții bucătari din Beclean și Dej și-au dat examenul la gătit în fața a doi maeștri: Horia Șimon – bucătăria hoinară și Paul Siserman

09/04/2015 10:12:02 Felicia SZUCS  
Au stofă de ”masterchef”! Aceasta este concluzia trasă de doi dintre cei mai cunoscuți maeștri bucătari din Transilvania după examenul de final de curs susținut ieri la Centrul de formare profesională de la Figa de 17 proaspeți absolvenți.

Final de curs de bucătari la Centrul de formare și perfecționare în turism, Zona de agrement Figa. 17 absolvenți ai cursului s-au aliniat în fața comisiei de examinare (prof. Narcisa Ilieși, prof. Dana Găurean și Viorica Pavalache – formator) și sub ochii exigenți a doi dintre cei mai cunoscuți maeștri bucătari din Ardeal, Horia Șimon și Paul Siserman – fost concurent Masterchef, care le-au fost lectori pe parcursul celor 6 luni de formare, și-au prezentat creațiile. Cele mai apetisante aperitive, salate și deserturi ieșite din mâinile cursanților au fost prezentate unui public numeros, curios nevoie mare să vadă, dar mai ales să guste, preparatele cu care cursanții au făcut dovada că au învățat tot ce se putea învăța în materie de gătit și design al farfuriei în cadrul proiectului “Oportunităţi sporite pentru şomeri şi persoanele în căutarea unui loc de muncă, din regiunile Centru şi Nord-Vest, pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă”, implementat de Consiliul Județean Alba, în parteneriat cu Asociația pentru Infrastructură Regională și Dezvoltare Durabilă Someș-Dej, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, Asociaţia A.S.M.E.A Ocna Mureș, IBS – CEMES Institut GmbH Germania și Asociația Prometeu Câmpia Turzii.

Potrivit Ralucăi Matroș, director de comunicare AIRDD Someș-Dej, cursul de bucătar s-a realizat sub egida „Verde în bucătărie, verde pe piața muncii” și face parte dintr-un proiect în valoare de aproape 12.900.000 de lei, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013, Axa prioritară 5 Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul Major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare.

Dat fiind faptul că pe parcursul celor 6 luni în care le-au fost lectori/formatori proapeților bucătari s-au convins că ucenicii pot face față provocărilor din bucătăria oricărui restaurant sofisticat, cei doi chefi, Horia Șimon și Paul Siserman, nu au stat nici o clipă pe gânduri și au identificat locuri de muncă pentru 6 dintre cursanți, girând cu numele lor pentru aceștia în fața viitorilor angajatori. Atât Horia Șimon, cât și Paul Siserman s-au declarat extrem de încântați de evoluția cursanților, dat fiind faptul că ambii consideră că în bucătărie nu poți simula performanța și e nevoie de suflet și implicare pentru a obține cele mai bune rezultate și a-ți câștiga clientela.

Prezent la examenul final al proaspeților bucătari, Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean, spune că pentru el cel mai important lucru este că la Figa s-a creat un proiect viu, care generează plus valoare. ”Absolvenții de astăzi vor putea să-și arate priceperea și măestria în bucătrie inclusiv aici la Figa, pentru că aici s-a dezvoltat un produs turistic care presupune dezvoltare pe toate segmentele: infrastructură de cazare, servicii și ... mâncare. Bună și făcută de profesioniști. Turiștii sunt exigenți, așa că toți cei care vor să muncească în acest domeniu trebuie să fie cei mai buni. Prin acest proiect, cursanții au avut un start bun.” afirmă Nicolae Moldovan.


Ionel Dîncu, managerul proiectului, a precizat că de la deschiderea centrului de formare de la Figa acolo au fost pregătite 7 serii de bucătari-ospătari, iar din pespectiva obținerii unei dezvoltări durabile a zonei echipa sa va continua să gândească și să implementeze proiecte cu bani europeni.

5296 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro