Se poate lauda cu cea mai delicioasa pasca pregatita pentru Paste! Primarul comunei Feldru, Stefan Sangeorzan, pregateste cu mare drag pentru musafiri o pasca traditionala cu branza de oaie, coapta pe frunze de varza.
In familia Sangeorzan de pe masa de Paste nu lipsesc niciodata friptura de miel, drobul, cozonacii si pasca. Primarul Stefan Sangeorzan pregateste impreuna cu sotia o pasca de-ti lasa gura apa.
“Noi avem o reteta simpla pentru pasca. Facem un aluat din faina, apa, drojdie si sare, exact ca aluatul pentru paine. Pasca o umplem cu branza sarata de oaie. In tava in care coacem pasca punem frunze de varza, asa iese mult mai buna, iar dupa ce punem pasca in tava o dam cu ou iar si mai apoi o bagam in cuptor”, a explicat primarul Stefan Sangerozan pentru Bistriteanul.ro.
De Paste primarul petrece impreuna cu familia si cei dragi, asteptandu-si musafirii cu oua rosii si masa plina bunatati traditionale, ca la Feldru.