Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  36 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Primăria Veche mai așteaptă până să fie introdusă în circuitul turistic

23/07/2016 12:41:23 Raluca NECHITI  
Municipalitatea nu se grăbește să reia licitația pentru realizarea documentației necesare reabilitării și consolidării imobilului din Piața Centrală nr. 2, în vederea introducerii în circuitul turistic a monumentului istoric Primăria Veche. Licitația a fost anulată de luni bune, dar autoritățile nu se grăbesc să reia procedurile.

La începutul acestui an Primăria municipiului Bistrița, după ce a alocat aproape 170.000 de lei pentru elaborarea documentației tehnico-economice la „obiectivul de investiții reabilitare și consolidare imobil în Piața Centrală nr. 2, municipiul Bistrița în vederea introducerii în circuitul turistic a monumentului istoric Primăria Veche”, a scos la licitație la începutul lunii ianuarie acest obiectiv, însă ofertele depuse au fost inacceptabile sau neconforme.

În aceste condiții la începutul lunii martie municipalitatea a anulat licitația lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, urmând să fie reluate procedurile.

Deși au trecut aproape cinci luni de zile de la anularea licitației, administrația locală nu se grăbește să reia procedurile pentru realizarea actelor necesare reabilitării vechii primării a orașului.

Clădirea, situată în centrul oraşului la intersecţia străzii George Coşbuc şi Piaţa Centrală, are două nivele şi o suprafaţă de 1500 mp. Vechea primărie a fost construită între secolele al XVI-lea şi al XIX-lea şi aici a funcţionat încă de la început primăria oraşului.

În anul 1457, în marele incendiu care a mistuit întreg centrul oraşului, clădirea a ars şi a fost recostruită 30 de ani mai târziu. Până în anul 1983 a fost sediu al primărei oraşului când aici a fost mutat muzeul judeţean pentru o perioadă de şapte ani.

Acum clădirea adăposteşte o parte din biroul administraţiei locale – serviciul de evidenţă a populaţiei şi poliţia locală.

Clădirea a devenit monument istoric din 2004 şi este formată din 3 corpuri unite între ele care datează din perioade diferite, în mijloc existând o curte interioară complet închisă.

Imobilul s-a degradat în timp şi acum prezintă probleme structurale grave, însă municipalitatea vrea să o reabiliteze și să o reintroducă în circuitul turistic. 

2201 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro