Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Primăria Bistrița vrea să construiască alte cinci blocuri sociale

09/03/2018 13:19:03 Ana ȘTEFĂNEL  
Municipalitatea așteaptă bani de la Guvernul României pentru a construi încă cinci blocuri sociale în municipiu. Totul este pregătit, dar încă nu sunt bani pentru execuția proiectului.

Primăria Municipiului Bistrița are încă de anul trecut planuri să construiască locuințe sociale pentru familiile nevoiașe. Totuși, acest lucru nu s-a putut realiza din cauza faptului că Guvernul României nu a pus la dispoziție banii necesari.

Primarul Ovidiu Crețu spune că totul este pregătit, însă pentru partea de execuție a proiectului e nevoie de contribuția Guvernului și administrația locală mai trebuie să aștepte:

În ceea ce privește locuințele sociale, la Viișoara avem cumpărat un alt teren, avem proiectul. Locuințele sociale se construiesc de către UAT-uri cu contribuție guvernamentală, undeva peste 50%. N-am reușit să obținem nici anul trecut, anul acesta am solicitat, dar încă nu ni s-a dat răspuns dacă vom primi finanțare, să declanșăm realizarea acelor blocuri. Cred că tot cinci vor fi”.

De asemenea, tot în Bistrița ar mai putea fi construite și alte blocuri ANL, dacă Agenția va demara procesul în acest sens. Totuși, numărul solicitanților a scăzut semnificativ față de anii trecuți:

„Blocurile ANL sunt construite de către Agenție. UAT-urile sau municipiile pun la dispoziție terenuri. Referitor la solicitanți, anul trecut am repartizat locuințe la toți cei care au avut acte legale. Care au avut dosarul complet, au primit locuință ANL, deci nu ar trebui să fie un număr foarte mare. Noi am aprobat în Consiliul Local lista de priorități pe anul ăsta și sunt circa 60 de locuințe libere pentru că nu le-am repartizat pe toate - nu am avut suficiente cereri. Nu mai este situația din 2008, când erau două mii de cereri. Vom repartiza și locuințele acestea, iar terenul pe care l-am cumpărat sus în zona ANL-urilor este transmis către Agenție să declanșeze procedurile care să ducă la realizarea lor. Din locuințele de acolo, vor fi cinci blocuri - trei sunt destinate Armatei, așa a fost hotărârea de Guvern. Armata chiar ne-a făcut solicitarea pentru că hotărârea de Guvern dădea termenul 2018 și Agenția încă nu se mișcă acolo. Noi sperăm să se facă lobby suficient pentru a se realiza acele locuințe ANL”, a explicat primarul Ovidiu Crețu.

Locuințe sociale există în acest moment în Viișoara și Subcetate.

1821 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro